Un any després, la plaça de l’Ajuntament torna a ser la Plaça del 15M

Es convoquen noves concentracions per a esta vesprada

Es convoquen noves concentracions com a símbol de protesta dels desallotjaments d’esta matinada. A València, serà a les 17 hores a la plaça de l’Ajuntament.

Desallotgen les acampades

La policia espanyola desallotja les places de Sol en Madrid, la «Plaça 15m» a València, a Sevilla i a Saragossa; i les ocupen amb furgons.

Un any després, la plaça de l’Ajuntament torna a ser la Plaça del 15M

20.000 persones han marxat esta vesprada per València sota el lema “Som el poble, som el 99%”

La mascletà no ha impedit que els «indignats» recuperaren la plaça del 15M

Col·lectiu Melderomer VALÈNCIA

La mascletà que s’havia preparat no ha impedit que els “indignats” prengueren la plaça de l’Ajuntament de València, recuperant-la un any després del 15M. Tot i que estava tancada i amb el material pirotècnic ja a punt per a la nit, en acabar la manifestació alguns dels participants han tombat les tanques (que no eren les que s’usen en este tipus d’espectacles, sinó les senzilles tanques grogues propietat de l’ajuntament) , han llançat a terra els masclets i han ocupat l’espai. Després d’alguns moments de tensió, protagonitzats entre manifestants que pretenien instal·lar-se a la plaça tot i no tenir el permís, i d’altres que ho veien com una provocació del govern en que no calia caure, a més dels agents de policia espanyola expectants, la gent ha anat sumant-se a l’ocupació. Poc després els encarregats de la pirotècnia Martí (que disparava la mascletà) han recollit el material i han abandonat la plaça, després que la Junta Central Fallera suspenguera l’acte.

Vora les nou i mitja de la nit, centenars de persones estaven sentades davant l’ajuntament, i es veia ja alguna tenda de campanya. Ha començat aleshores una assemblea entre els presents, que en principi no podia allargar-se fins més tard de les deu de la nit, quan acabava el permís. Però a eixa hora s’ha anunciat que la plaça s’ocuparia durant tres dies. Un èxit, per tant, per als “indignats” valencians, que de nou podran fer seua la “Plaça del 15M”. La manifestació començava unes hores abans. Malgrat que estava convocada a les sis, ha calgut esperar més de mitja hora perquè els primers participants començaren a avançar des de la plaça de Sant Agustí pel carrer Sant Vicent. Unes 20.000 persones segons l’organització (4.500 segons dades de la policia al diari Ara) han pres els carrers de València, marxant després per La Pau, Colón i Marqués de Sotelo, per arribar a la plaça de l’Ajuntament. La mobilització, que eixia sota el lema “Som el poble, som el 99%”, ha transcorregut amb una forta presència policial, però sense incidents a destacar. A nivell global, s’havien marcat cinc raons (o consignes) per baixar hui al carrer: ‘Ni un euro més per rescatar els bancs’; ‘Educació i sanitat públiques de qualitat’; ‘No a la precarietat laboral i no a la reforma’; ‘Per un habitatge digne i garantit’; i ‘Renda bàsica universal’. A València, però, encara s’ha escoltat un crit més, el de “Delegada, dimissió” al passar per davant de la delegació del govern espanyol, en referència a Paula Sánchez de León i la “primavera valenciana”.

La manifestació i l’acampada de hui no són per als “indignats” el punt i final del moviment 15M, sinó una forma de seguir avançant. Com deia un dels participants en la marxa, “sempre s’ha de pensar que hi ha futur. Si no hi ha esperança tampoc et queda res. La lluita ha de continuar fins que les coses estiguen més equiparades i iguals per a tots, per als de dalt i per als de baix”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies