Arrel de la web > Noticies > Isaura Navarro rebutja la "imposició sectària i excloent del PCE" de les (...)

Isaura Navarro rebutja la "imposició sectària i excloent del PCE" de les candidatures d’EU al País Valencià i afirma que les llistes "naixen deslegitimades i sense suport dels militants"

dilluns 21 de gener de 2008, per  Ràdio Klara

Isaura Navarro encapçalarà la coalició d’Iniciativa del Poble Valencià, el Bloc i Els Verds/Esquerra Ecologista per a “recollir el sentiment de canvi expressat per la militància d’EU en les primàries”


La diputada d’Izquierda Unida-Iniciativa, Isaura Navarro, ha rebutjat avui la “imposició sectària i excloent del Partido Comunista de España (PCE)” en l’aprovació “sense cap possibilitat de debat” de les candidatures d’Esquerra Unida del País Valencià que s’ha produit avui al Consejo Político Federal d’IU i ha denunciat que les llistes d’EU “naixen totalment deslegitimades després d’aprobar-se d’esquenes a gran part de la militància d’EU que havia participat en les primàries i ha vist com la seua voluntat i la seua veu s’ha silenciat i no s’ha tingut el compte”. “L’actual direcció d’EU ha privat a més de 1.000 militants de la possibilitat de participar de forma plural en l’elaboració de les candidatures i això serà impossible d’explicar a l’electorat”, ha advertit Navarro.

Navarro ha recordat que “eixe important sentiment de canvi en positiu expressat de forma transparent a través de les primàries també s’expressarà unànimement a les urnes el pròxim 9-M per a donar la victòria a les candidatures de la coalició electoral d’Iniciativa del Poble Valencià (IPV) amb el Bloc i Els Verds-Esquerra Ecologista”. Per aquesta raó, Isaura Navarro ha garantit a tota la militància que li van donar suport en les primàries d’EU que “treballarà sense descans i amb plena força i convicció per a representar al Congrés dels Diputats el projecte valencianista, ecologista i d’esquerres que representa l’esquerra útil, moderna i progressista front a projectes del passat”.

DIAMETRALMENT OPOSAT A LLAMAZARES

Al mateix temps, Isaura Navarro ha denunciat que el PCE “haja aconseguit laminar sense posssibilitat de debat el projecte de Gaspar Llamazares per a treballar per atraure cap a IU coalicions plurals i àmplies arreu de l’Estat espanyol” i que, segons ha recordat, “està diametralment oposat al que defensa la direcció d’EU al País Valencià i, en canvi, està plenament en consonància amb el que defensen IPV i Projecte Obert, el Bloc i Els Verds-EE”.

Per la seua banda, el portaveu d’IPV, Francesc Garcia, ha denunciat que “el PCE ha treballat des del principi del procés de conformació de les candidatures per a segregar i dividir a la militància d’EU amb la imposició d’unes llistes electorals excloents i finalment ha aconseguit el seu objectiu” i ha advertit que “els votants d’EU faran que ho pague a les urnes el pròxim 9-M donant l’esquena a un projecte polític construit des de l’exclusió i el sectarisme”. Al mateix temps, Garcia ha mostrat el “ple suport” a la candidatura d’Isaura Navarro per a encapçalar “eixe projecte polític de convergència del valencianisme de progrés, l’esquerra plural i l’ecologisme de futur que representa la coalició electoral amb el Bloc i Els Verds”.

Oficina de Premsa d’Iniciativa del Poble Valencià

València, 20 de gener del 2008

4 Missatges al fòrum

 • El 92% de la militancia d’ELS VERDS Esquerra Ecologista PV aprueba el pacto para la Generales con el BLOC e IU

  La aprobación de los militantes, con un porcentaje tan alto, supone un importante espaldarazo para la dirección d’ELS VERDS EE, que ha apostado desde el principio por este ilusionante acuerdo para las Generales.

  El Secretario de Organización Rodolf Soler muestra su satisfacción por “el amplio respaldo obtenido por la dirección del partido, que demuestra que se han hecho las cosas bien; ya que los militantes han apreciado la importancia de alcanzar el acuerdo de coalición, que sitúa a ELS VERDS EE como referente verde en el Páis Valencià”. Y añade que “nuestro militantes y simpatizantes han estado a la altura de la situación, demostrando el deseo de construir un espacio político renovado; donde un partido verde cohesionado y creíble como es ahora mismo ELS VERDS EE aglutine las simpatías, la militancia y el voto de todos/as los/as que quieren un desarrollo económico más acorde con el medio ambiente”. En los próximos días el Secretariado del partido ratificará el voto emitido y los representantes del partido en la coalición “entre los cuales estarán seguramente el portavoz Carles Arnal y el coordinador provincial de Alacant Luis Falcó”, indica el coordinador de Valencia Giuseppe Grezzi, que añade que “nuestros candidatos serán la garantía que el programa de la coalición se centre en políticas medi-ambientales, de fomento del transporte público, en el impulso de las energías renovables, en la participación ciudadana y en el despliegue de todas las competencias del Estatuto”. El ecologismo político empieza una nueva andadura, renovada y respetada, despejando las dudas sobre la solvencia del proyecto d’ELS VERDS EE País Valencià, que representa el único partido verde capaz de alcanzar acuerdos con la izquierda transformadora y el valencianismo progresista.

 • ISAURA NAVARRO REBUTJA EL CARA A CARA BIPARTIDISTA ENTRE GONZÁLEZ PONS I DE LA VEGA I RECLAMA “UN DEBAT PLURAL I DEMOCRÀTIC ENTRE TOTES LES CANDIDATURES”

  Isaura Navarro critica que PP i PSOE “treballen des del mateix principi de la precampanya per a silenciar a la resta de les candidatures electorals”

  La diputada valencia i candidata de Bloc-IPV-Verds, Isaura Navarro, ha reclamat avui “un debat plural i sense exclusions amb la participació dels caps de llista de totes les candidatures” i ha rebutjat “la iniciativa de les forces polítiques majoritàries per a dur endavant el cara a cara plantejat pel cap de lista del PP, Esteban González Pons, i acceptat per la cap de llista del PSOE, María Teresa Fernández de la Vega”.

  “És inacceptable que el bipartidisme treballe des del primer moment de la precampanya per silenciar als adversaris i excloga a la resta de forces polítiques a l’hora de plantejar un debat d’idees i projectes polítics”, ha assegut Isaura Navarro, que encapçala la candidatura el Bloc, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds al Congrés dels Diputats per València.

  Navarro ha retat a González Pons i Fernández de la Vega a “respectar les regles del joc democràtic i acceptar un debat obert i plural amb la presència dels principals caps de llista per a confrontar programes electorals i projectes polítics” i ha criticat que De la Vega “accepte un cara a cara amb el PP que va contra el pluralisme polític i damunt s’avinga a negociar les condicions que tindrà eixe debat sense parar-se a demanar la participació de la resta de forces politiques”.

  Al mateix temps, Isaura Navarro ha demanat a la direcció de RTVV que “el debat en igualtat de condicions es faça en horari de màxima audiència i no d’amagat i a altes hores de la matinada com ens tenen acostumats en les altres convocatòries electorals”. “La ciutadania té dret a escoltar totes les opcions polítiques per a triar amb plenes garanties les millors candidatures”, ha assegurat Navarro.

  Oficina de Premsa d’Iniciativa del Poble Valencià

  València, 20 de gener del 2008

  • El candidat d’Esquerra Unida i Republicana, Antonio Montalbán, denuncia l’intent “asfixiant” del PP i PSPV per mantenir un “antidemocràtic” bipartidisme de cara a les eleccions generals

   El candidat d’Esquerra Unida i Republicana per la província de València, Antonio Montalbán ha qualificat el debat electoral anunciat pels candidats del PP, Esteban González Pons, i del PSPV, Mª Teresa Fernández de la Vega, “d’antidemocràtic”.

   Montalbán denuncia que el bipartidisme que promouen populars i socialistes “és asfixiant i no es correspon a les necessitats ni al sentir del molts valencians”. El candidat de Esquerra Unida i Republicana considera que hi ha moltes persones al País Valencià “que afortunadament oferixen més que el que dona el PP o el PSPV”.

   El debat entre socialistes i populars nega la possibilitat a molts votants de reconéixer-se en una opció diferent, “no és un debat democràtic”, apunta Montalbán, qui a més, insta, per damunt de tot, a la responsabilitat de l’Administració, per a que aquesta vetle que els debats en els mitjans de comunicació públics, siguen plurals i mostren totes les opcions polítiques que concorren a les eleccions generals del proper 9 de març.

   València, a 21 de gener de 2008

   GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA I REPUBLICANA

 • El "affaire" amb el candidat al consell d’administració de RTVV no sols estava signat que era competència d’EUPV anomenar-ho, sinó que en cap moment previ es va proposar una alternativa a discussió. Era una simple excusa.

  Perquè una excusa?... perquè el dia anterior que Oltra & Morera destituïren la portaveu del grup (inclòs "subsidiàriament" l’expulsió) i incompliren els compromisos signats, el Consell Politic havia aprovat iniciar converses per a reeditar per a les generals els acords del Compromis. La minoria d’Iniciativa no volia que això poguera ocórrer, el Bloc no podia pactar amb la direcció d’EUPV, això els deixava sense protagonisme, per això van torpedinar la possibilitat d’acord, sense importar-los les negatives conseqüències que tindrà per al conjunt de la izda. per un llarg període.

  La seua "jugada" era tenir els vots i l’esforç d’EUPV i el Bloc per a traure "la seua" diputada; manar sent la minoria.

  Ja ho va dir Manuel Sacristan: "la política sense principis és politiquería". Per cert, no és que això importi massa però... la meitat de l’actual majoria d’EUPV no ha sigut mai del PCPV; en canvi ho ha sigut sempre Ribó i ho són encara la seua gent, els que han controlat durant lustres Esquerra Unida en unió amb els de Moya.

  Veure en línia : Respeto a EUPV


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet