Arrel de la web > Noticies > CGT-PV denuncia intents empresarials i institucionals de retallar drets (...)

CGT-PV denuncia intents empresarials i institucionals de retallar drets adquirits

dijous 28 d'octubre de 2010, per  Ràdio Klara

Els exemples de coaccions, pressions i il·legalitats per a tractar de retallar el dret fonamental a la Vaga són, desgraciadament, nombrosos. CGT-PV trasllada a l’opinió pública dos casos paradigmàtics ocorreguts abans i després de la Vaga General del 29-S: el de l’empresa agroalimentària Greenmed S.L. i el de la Facultat de Dret de València


Des d’amenaçar amb l’acomiadament, fins a exigir als treballadors que s’apuntaren en llistes si pensaven secundar la vaga general. Aquests fets lamentables han ocorreguts en multitud d’empreses. Uns fets contraris a dret i la intenció del qual era fer fracassar l’aturada convocada contra la reforma laboral pels sindicats i retallar així, doblement, drets adquirits i regulats.

Amb la jornada de Vaga General viscuda el passat 29 de setembre, les posicions antagòniques entre empresaris al costat d’institucions enfront dels treballadors, van quedar clares. Van ser els defensors del statu quo i de la retallada de drets i llibertats els què van trencar les regles del conegut “jugue democràtic”. A continuació, dos exemples d’açò.

Durant la campanya d’informació de la convocatòria d’aturada general contra una reforma laboral lesiva i regressiva, dos representants de CGT i membres del Comitè d’empresa de Greenmed S.L (Sollana, València) van accedir al seu centre de treball per a distribuir propaganda i atendre les queixes que sobre el funcionament de l’empresa tenien nombroses empleades.

Tot s’estava desenvolupant amb absoluta normalitat fins que van arribar dos encarregats instant a les sindicalistes a abandonar les instal·lacions. Davant semblant requeriment, que constitueix una flagrant lesió dels drets sindicals, les delegades de CGT van al·legar que només ho farien en presència de la policia, el què significava que constaria un informe policial de la conducta antisindical. Els encarregats, van canviar llavors d’opinió i els van deixar “parlar” amb les treballadores però acompanyant-les en tot moment. Malgrat l’argumentació que eixe acompanyament no era més que una coacció, els “responsables” es van dedicar a seguir a les delegades. La Secció Sindical de CGT en Greenmed ha sol·licitat a la Direcció que adopte les actuacions corresponents segons la normativa legal vigent ja que, del que ací es tracta, és de defensar els drets col·lectius i individuals.

Posteriorment al 29-S (no és necessari incidir en les nombroses agressions policials que van entelar un dia de protesta pacífica) s’han donat detencions exemplaritzants com la de Josep Garganté, de CGT a Catalunya, així com accions irrespectuoses.

És el cas de la Junta de la Facultat de Dret de València, que s’ha molestat en, a través d’un escrit signat pel Degà Salvador Montesinos Oltra, transmetre als sindicats “el malestar” per “el tancament de l’accés a l’aparcament de l’edifici departamental occidental i per la interrupció, sense consentiment per part del professorat, de les classes que s’estaven impartint”.

CGT, que va formar part dels piquets informatius de la Universitat de València, denuncia l’actitud interessada de la Junta de la Facultat de Dret que denota un posicionament en pro de retallar drets fonamentals.

El “malestar” manifestat als sindicats no deixa de ser incomprensible enfront de fets molt greus i no excepcionals com van ser la ingent presència policial en els campus universitaris, l’intent organitzat d’impedir l’accés a alguns recintes universitaris o les càrregues, agressions i detencions que van patir diversos estudiants per part dels cossos de seguretat de l’estat i que responen a una planificació de la Delegació de Govern i d’altres instàncies.

CGT-PV lamenta profundament la criminalització que estan patint de forma creixent els sectors socials que lluiten contra el pensament únic, la retallada de les llibertats i l’aprofundiment en un sistema menys democràtic i participatiu.

Libertad Montesinos Gabinet de Premsa CGT-PV

València, 27 octubre 2010

Noticia extreta de:

http://www.cgtpv.org/CGT-PV-denuncia-intents.html

CGT en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet