Arrel de la web > Noticies > Crònica i vídeo de la concentració contra la violència policial a la (...)

Crònica i vídeo de la concentració contra la violència policial a la vaga

divendres 15 d'octubre de 2010, per  Ràdio Klara

Al voltant de 250 persones s’han concentrat front la delegació del govern d’Espanya a València convocats sota la convocatòria de la Plataforma pels Drets Socials. La mobilització, convocada sota el lema "Ni reforma laboral ni violència policial. Peralta responsable. Peralta dimissió", tenia com a objectiu denunciar la repressió policial desplegada a València la passada vaga del 29 de Setembre que se saldà amb dues detencions i més de 50 persones ferides. Les persones concentrades han tallat el tràfic al carrer Colom de València -carrer comercial de la ciutat- durant quasibé una hora. Durant tota l’estona no s’ha deixat de cridar consignes com ara "Peralta responsable, Peralta dimissió", "Absolució vaguistes detinguts", "Reforma laboral terrorisme empressarial", "Ni reforma laboral ni violència policial", "Capitalisme és precarietat", o "Li diuen socialista i no ho és. Peralta dimissió". De fet la demanda de responsabilitats polítiques s’han enfocat sobretot cap a Ricardo Peralta -delegat del govern d’Espanya al País Valencià- i també cap al PSOE.


Durant la mobilització, que ha comptat amb una gran presència policial, s’ha conegut l’amenaça de la delegació de multar als participants arguint la manca de permís per tallar el carrer Colom. Aquesta amenaça ha sigut resposta amb un increment dels crits contra Ricardo Peralta i el manteniment de la concentració.

Es dóna el cas que el 7 d’Octubre la policia espanyola havia tractat d’impedir una concentració de denúncia contra la violència policial convocada per les assemblees d’estudiants de la Universitat de València.

Desenes d’entitats, organitzacions i sindicats, com ara la Coordinadora Obrera Sindical, les Assemblees d’estudiants de la Universitat de València, el PCPE, la CGT, la Intersindical Valenciana, Endavant, el Col·lectiu Autònom de Treballadors, o Esquerra Unida, han donat suport a la convocatòria i al manifest llegit.


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet