Arrel de la web > Noticies > El Comité de Ford no dóna suport a la proposta d’aturades presentada (...)

El Comité de Ford no dóna suport a la proposta d’aturades presentada per CGT per a denunciar els acomiadaments de la seua Secretària General i d’altres 4 treballadors en un mes

Gabinet de Premsa CGT-PV

divendres 18 de juny de 2010, per  Ràdio Klara

Ara seran els afiliats de CGT en assemblea els què decidiran la data d’un atur de 24 h. en la factoria de Ford-Almussafes.


En la vesprada del 16 de juny, ha tingut lloc el ple extraordinari del Comité d’empresa de Ford, convocat a petició de CGT per a debatre i acordar les possibles mobilitzacions de la plantilla, després de les sancions i els acomiadaments de diversos treballadors en l’últim mes; campanya repressiva que ha culminat amb l’acomiadament de Francisca Cuesta, membre del Comité i secretària general de CGT en Ford.

Els primers a parlar han estat els representants de CGT, que han explicat amb dades tot el succeït i han proposat als altres tres sindicats la realització de diverses accions de protesta, exigint el cessament dels acomiadaments i sancions, així com la readmissió de la companya F. Cuesta.

Les mobilitzacions anaven des de gestions davant l’empresa a un atur de 24 hores, passant per les concentracions i un pla de boicot a les hores extres i altres formes de col·laboració amb l’empresa.

Després d’un llarg recés, UGT s’ha limitat a oferir els seus serveis jurídics per a ajudar en la defensa de la delegada acomiadada, mentre que CCOO i STM han proposat conjuntament un atur de 2 hores.

Davant la falta de consens amb la proposta de CGT, aquesta secció sindical determinarà en assemblea d’afiliats la data i altres detalls d’eixa jornada de vaga contra els acomiadaments.

Cal recordar que a més d’acomiadar a Paqui Cuesta, en tan sols un mes Ford ha obert expedient a un total de vuit treballadors: quatre han acabat en acomiadament i els altres quatre en sancions de suspensió d’ocupació i sou d’entre 15 i 45 dies.

Entre els sancionats hi ha altre delegat sindical de CGT, al que se li ha imposat una sanció de 21 dies sense salari. Per a entendre millor la persecució sindical que pateix CGT per part de la direcció de Ford, cal recordar que aquest sindicat només té una representativitat en el Comitè del 15´5%, però acumula el 100% de les sancions a delegats en els últims quatre anys.

Els delegats de la Confederació General del Treball en Ford acumulen 14 expedients sancionadors (dos d’ells amb acomiadament) i sumen en la seua conjunt suspensions d’ocupació i sou per un total de 360 dies.

Gabinet de Premsa CGT-PV

València, 16 juny 2010

Noticia extreta de:

http://www.cgtpv.org/El-Comite-de-Ford-no-dona-suport-a.html

CGT en www.radioklara.org

Ford en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet