Arrel de la web > Noticies > Llancen un manifest de suport al periodista d’INFO TV Sergi (...)

Llancen un manifest de suport al periodista d’INFO TV Sergi Tarín

dijous 20 de desembre de 2007, per  Ràdio Klara

Fa una setmana, el passat dimarts, després que el President de la Generalitat mantinguera una reunió amb Esperança Aguirre, van comparéixer davant els mitjans de comunicació. Sergi Tarín periodista d’INFO TV en el torn de preguntes que va obrir Aguirre, ja que Camps fa temps que no en permet, va interpel·lar el President de la Generalitat sobre la despesa de la visita del Papa. Camps es va negar a contestar i va culpabilitzar aquest periodista de no poder contestar la resta dels seus companys per la seua insistència.


Redacció

Aquest manifest comença dient que, des que el juliol de 2006 la ciutat de València va acollir la Trobada Mundial de les Famílies, l’opacitat informativa sobre el cost que l’esdeveniment va tindre per a les arques valencianes ha estat una constant. El periodista d’InfoTV, Sergi Tarin, com alguns altres periodistes, ha preguntat en reiterades ocasions als membres dels Consell la despesa que la Trobada Mundial va significar per als valencians, sense que haja obtingut resposta, tot relatant la secùencia dels fets: el passat dia 11 de desembre, el president de la Generalitat, Francisco Camps va mantenir una reunió amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre i el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris, Francesc Pons. Tot i no estar previst, després de la compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació, es va obrir un torn de preguntes que el periodista Sergi Tarin va aprofitar per demanar Franscisco Camps sobre la despesa de la visita del Papa. El president de la Generalitat Valenciana, visiblement molest, no va respondre la pregunta i mentre sortia precipitadament de la sala va dir-li a Tarín, mentre l’apuntava amb el dit: “N’hi ha companys teus que volien altres preguntes. Però bé, ho sent. Hauràs de donar comptes a la resta dels teus companys”, tot culpant-lo que la resta de periodistes es quedaren amb la paraula en la boca.

Per tot això es destaca en aquest manifest de suport que, l’actitud de Camps envers el nostre company Sergi Tarin resulta un atac flagrant contra el dret a la informació dels periodistes i de la societat en general. Els periodistes i els mitjans de comunicació, en tant que intermediaris entre la societat i els poders públics, tenen el dret i l’obligació d’interpel·lar els representants de l’administració en els assumptes que es consideren de rellevància pública. Només d’aquesta manera es pot garantir l’exercici ple del dret a la informació. Considerem que la negativa a respondre una pregunta plantejada en un acte públic simbolitza un menyspreu absolut cap a la professió periodística i, el que és pitjor, a l’opinió pública.

I recorda la reiterada actitud de censura del consell, ja que no és la primera volta que representants del Consell mostren aquesta actitud davant les preguntes incòmodes, però pensem que l’actitud mostrada per Francisco Camps davant Sergi Tarin aquesta setmana significa un punt d’inflexió molt negatiu en la divisió dels mitjans de comunicació valencians entre “afectes” i “desafectes” per part de l’actual administració. Si a la monopolització dels mitjans públics per part del Partit Popular se li suma l’opacitat informativa a què ens ha acostumat aquesta administració, el dret a rebre una informació veraç i objectiva de tots els valencians i valencianes queda ferit de mort. Des d’aquestes línies volem donar suport al nostre company Sergi Tarin, alhora que recordar-li al president Camps que el nostre compromís amb la informació rigorosa i objectiva està per damunt de qualsevol autoritarisme.

De moment ja han donat el seu suport a Sergi Tarin i Info TV els periodistes Rafa Miralles, Martí Domínguez, Rosa Solbes, J.J Pérez Benlloch, Salvador Enguix, Manuel Peris, Ignasi Muñoz, Jordi Sebastià, José B. Paniagua, Josep LL. Gómez Mompart, Ester Pinter, Joan M. Oleaque, Lucas Marco, Juli Esteve, Manel Àlamo, Clara Esteve, Evarist Mahiques, Daniel Martín, Joan Cantarero, Vicent Peris, Esther Albert, Violeta Tena, Núria Cadenes, Víctor Maceda, Jaume Monzó, Gemma Aguilera, Enric Rimbau, Àlex Milián, Xevi Camprubí, Lluís Bonada, Miquel Payeras, Borja Català, Cristina Simón, Miquel Ramos i el Grup Barnils entre d’altres.

Podeu veure la notícia dels fets a aquesta peça d’Info TV:

Noticia extreta de:

http://lavanc.com/lavanc/iphp/not1.php?id=2783

1 Missatge

 • La Unió de Periodistes torna a traslladar al President de la Generalitat el seu malestar per la negativa a contestar les preguntes dels informadors

  La Unió de Periodistes Valencians ha enviat una carta al president de la Generalitat en la qual li manifesta el seu malestar per la forma com va actuar fa uns dies davant la pregunta d’un informador durant una compareixença de premsa en companyia de la presidenta de la Comunidad de Madrid.

  València, 18 de desembre de 2007

  Els fets van passar dimarts de la semana pasada, dia 10 de desembre, quan Camps es va negar a respondre la pregunta d’un periodista, va fugir dels micròfons i, acte seguit, li va recriminar en públic a l‘informador que li haguera formulat la qüestió.

  En la carta que ha enviat a Camps, la Unió de Periodistes li torna a recordar al president de a Generalitat que “els professionals de la informació tenim el dret i la obligació de preguntar als representants polítics sobre les qüestions que són d’interés general per a tots els ciutadans”. I, en este sentit, li demana també que “no pose entrebancs al desenvolupament del nostre treball com a periodistes, i a garantir el dret dels ciutadans a la informació”.

  Esta és la segona vegada en poc més d’un any que la Unió de Periodistes es veu obligada a enviar una carta d’estes característiques al president de la Generalitat. La primera va ser el 6 d’octubre de 2006 en protesta per la negativa de Camps a contestar cap pregunta en les seues compareixences davant la premsa.

  València 18 de desembre de 2007

  Veure en línia : La Unió de Periodistes torna a traslladar al President de la Generalitat el seu malestar per la negativa a contestar les preguntes dels informadors


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet