Arrel de la web > Noticies > La música sí que escolta a les víctimes de l’accident del (...)

La música sí que escolta a les víctimes de l’accident del metro

Concert multitudinari per les víctimes del metro

dijous 4 de febrer de 2010, per  Ràdio Klara

Malgrat la ignorància de les institucions valencianes cap als familiars de les víctimes del metro 3J, el membres de l’associació no descansen en la seua convicció de ser escoltats. Ahir, el cantant del grup valencià Obrint Pas, Xavi Sarrià, va donar el seu suport en la lectura d’un conte basat en la tragèdia en la concentració que tots els primers de cada més es realitza a la plaça de la Mare de Déu. Ara, el món de la música els vol tirar una mà i ja prepara per al proper més d’abril un concert multitudinari amb cantants de tot l’Estat per a fer més forta la veu i demostrar al Consell de Francisco Camps que encara no ha donar respostes sobre la mort de 43 persones.


J. BELTRÍ.

“Un acte molt emotiu”. Així descrivia Xavi Sarrià, el cantant d’Obrint Pas, la lectura ahir d’un dels seus contes en la reunió que l’Associació Víctimes del Metro 3J realitza tots els tres de cada mes a la plaça de la Mare de Déu de València. La veu del reconegut grup va relatar el seu conte Quaranta-tres, basat en la tragèdia que va commocionar la societat valenciana i que és l’accident de metro més greu en tota la història d’Europa. Malgrat això, el president de la Generalitat, Francesc Camps, encara no ha rebut, ni ha donat explicacions als familiars i amics de les víctimes.

El conte que Sarrià va narrar ahir relata des del sentiment dels testimonis el més dur de la tragèdia. Este relat, que va ser escrit per al cicle de la Universitat d’Alacant, Escriure el País, s’acosta, des dels testimonis, a la dura situació que es va viure aquell dia. És una història de ficció, però que podria ser real, amb les vivències d’una jove que podria haver agafat aquell tràgic metro.

Però el suport d’Obrint Pas a l’Associació de Víctimes 3J no serà l’única aportació del món de la música a esta causa. Segons ha pogut saber L’Informatiu, un grup de músics i cantants han proposat als familiars de les víctimes l’organització d’un concert multitudinari per a que es senta la seua veu. Encara que la proposta està en bolquers, sí que s’espera que artistes de tot l’Estat espanyol acompanyen a les víctimes en la seua reivindicació, que segurament es programe per al proper mes d’abril.

Un esdeveniment multitudinari, que de segur, mobilitzarà gran part de la societat valenciana que encara espera moltes respostes i demana responsabilitats del que va passar aquell tràgic 3 de juny de 2006.

Noticia extreta de:

http://www.linformatiu.com/nc/portada/detalle/articulo/la-musica-si-que-escolta-a-les-victimes-de-laccident-del-metro/


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet