Arrel de la web > Noticies > ’Estan més nerviosos després de la manifestació del Cabanyal’

’Estan més nerviosos després de la manifestació del Cabanyal’

dimarts 2 de febrer de 2010, per  Ràdio Klara

La portaveu de la plataforma valora l’èxit de la manifestació d’ahir · Dirigents del PSOE, d’Esquerra Unida i de Compromís hi participaren.


Milers de manifestants van recórrer ahir els carrers de València en una protesta multitudinària contra el propòsit de l’Ajuntament i de la Generalitat de tirar endavant l’enderrocament dels edificis històrics del barri, malgrat l’ordre ministerial (pdf) que obliga a aturar-lo. ’Estan encara més nerviosos després de l’èxit de la manifestació’, ha declarat a VilaWeb la portaveu de Salvem el Cabanyal, Maribel Domènech.

’Estan nerviosos perquè saben que no tenen raó i perquè solament desqualifiquen. Diuen que, la culpa que el ministeri ordenara d’aturar les obres, la té un grup de veïns molt reduït, o diuen que la majoria de la gent que hi havia a la manifestació no era del Cabanyal. Però hi hem pogut veure tots els veïns del barri i els hem saludat, a tots. Fins i tot hi havia gent que, per dificultats de salut no havia vingut en les reunions de veïns, i en la manifestació hi eren’, ha explicat Domènech.

També ha recordat que el Consell s’obstina a presentar el conflicte com si fos polític, com una intromissió en les competències autonòmiques o locals, quan en realitat és un procés judicial, sobre el qual hi ha hagut moltes sentències, l’última de les quals ordena que l’enderrocament s’aturi.

La manifestació va superar les expectatives

La manifestació, que va començar amb una concentració a la cruïlla del carrer de la Reina amb l’avinguda dels Tarongers, va superar les expectatives dels organitzadors. Milers de persones, i els veïns en massa, van marxar pels carrers del barri del Cabanyal. En tot moment la concentració va tenir un gran caràcter festiu amb grups de música entre els assistents. Barrejats amb la gent hi havia representacions destacades de partits, entre els quals el PSOE, Esquerra Unida i Compromís (Bloc i Iniciativa), i també d’associacions de tota mena, des de la Intersindical Valenciana a Acció Cultural del País Valencià o En Moviment.

Els manifestants van cridar consignes contra el PP i contra l’alcaldessa de València i van reivindicar el dret de preservar el patrimoni. Algunes pancartes deien de la situació del barri que era un espoli.

Onze anys de lluita constant

Fa onze anys que els veïns del barri van mobilitzar-se i van constituir-se en plataforma. Onze anys d’una ’lluita de David contra Goliat’, en què han passat per ’moments molt complicats’, però ’el suport de veïns i el suport judicial’ ha ’donat forces per a continuar’. La portaveu de Salvem el Cabanyal explica: ’Ens trobem en una situació totalment injusta, no solament perquè posa en perill un patrimoni històric, sinó perquè també ha generat una injustícia social. Cal recordar que l’enderrocament afecta més de mil cinc-centes famílies, que han de deixar sa casa. Aquest drama humà també ens ha donat forces. I quan algú se sentia fatigat, sempre tenia a prop algú altre que li deia: ’Si hem arribat fins ací, com no hem de poder vèncer? Cal que lluitem fins al final.’

Noticia extreta de:

http://www.vilaweb.cat/noticia/3684083/estan-nerviosos-manifestacio-cabanyal.html

Cabanyal en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet