Arrel de la web > Articles > Volem un altre Compromís

Volem un altre Compromís

Carles Arnal. Ex-diputat a les Corts i portaveu d´Els Verds-Esquerra Ecologista

dimarts 26 de gener de 2010, per  Ràdio Klara

Molts ciutadans valencians no ens resignem a patir la política del PP, que considerem desastrosa i insostenible, i considerem inajornable i fonamental un canvi polític al País Valencià. El govern valencià del PP fomenta les desigualtats i la insolidaritat; desatén els serveis públics bàsics (com la sanitat o l´educació); la seua política és agressiva amb el territori i el medi ambient; desprecia la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre autogovern; té marcats trets autoritaris i reaccionaris; defensa al més rics i poderosos; no persegueix adequadament als corruptes i fomenta un model de desenvolupament econòmic insostenible, que empobreix objectivament a la majoria cada dia que passa. Per tot açò volem un canvi, quan abans.


Al 2.011 anem a tindre una oportunitat que no podem deixar passar de cap manera. Potser alguns pensen què estem encara molt lluny d´eixa data i que és massa prompte per parlar-ne. Al contrari; per fer bé les coses cal començar ben aviat a preparar-les.

Per a que es produesca el canvi desitjat no podem confiar únicament amb el PSPV. No sols perquè en alguns temes el seu posicionament no és tan diferent del PP com molts volguérem, sinó per què, a hores d’ara, sembla bastant difícil una superació en solitari del PP. Fins i tot suposant que el PSPV tanque divisions i conflictes i es reactive políticament, s’hauria de veure amb bons ulls que hi hagués una opció electoral viable que poguera sumar per derrotar al PP.

Només esta combinació ha resultat ser viable per a sumar un nou pacte de l´esquerra transformadora, el valencianisme progressista i l’ecologisme polític i assegurar raonablement un grup parlamentari a les properes Corts Valencianes

Ara per ara l’única possibilitat realista d’aconseguir un grup parlamentari al marge del PP i del PSPV és el pacte electoral Bloc-Iniciativa-Verds que s´acaba de signar. Per separat, cap força política (fora de les dues majoritàries) té assegurada l´entrada al Parlament valencià. Només la combinació esmentada ha resultat ser viable per a sumar un nou pacte de l´esquerra transformadora, el valencianisme progressista i l’ecologisme polític i assegurar raonablement un grup parlamentari a les properes Corts Valencianes. Pacte que encara està obert a incloure altres forces, i a ampliar l´espectre polític i social en les eleccions municipals.

Aquest pacte partirà del treball que ara està fent el grup del Compromís a les Corts Valencianes. En aquests dos anys de legislatura els quatre diputats del Compromís han sabut demostrar que poden fer un treball que supera en eficàcia i contundència al que poden desenvolupar altres grups molt més nombrosos. Han encapçalat la denúncia i la lluita contra la corrupció i han presentat milers d´iniciatives arrelades en el teixit social valencià que en conjunt configuren un model alternatiu de país. Un País Valencià diferent, pel qual paga la pena agrupar-se i treballar units amb força.

Els tres partits que han signat el nou Compromís: Bloc-Iniciativa-Verds han demostrat que volen unir forces, que comparteixen molts objectius, que poden treballar junts (com ho estan fent) i que volen seguir fent-ho.

És cert que en el passat hi han hagut problemes i conflictes i que les dificultats per guanyar els reptes són considerables. Sempre hi ha qui no vol veure més que les parts dolentes i tot ho troba difícil. Si ens posem molt negatius, res és segur i tot està molt negre. Però pense que ja està bé de pessimisme i d´autoflagel.laments. Ja està bé de plorar i lamentar-se, per més motius que es puguen trobar. Cal moure´s per canviar tot allò que no ens agrada. Precisament quan més negres puguen estar les coses, més necessitat hi ha de que canvien. Més motius per començar a fer coses i fer-les bé. Dels errors s´ha d´apendre i treure conclusions, i no estar sempre plorant per ells. No serveix de molt dir que les coses són difícils. Cal superar els obstacles.

Nosaltres, Els Verds-Esquerra Ecologista, aspirem a ser el pol verd d´aquest tercer espai triangular que es dibuixa en la política valenciana. Pretenem defensar i impulsar l´avanç especialment en els objectius verds i ecologistes, dintre d´eixa coalició. Al nostre país és absolutament necessari un gir cap a la sostenibilitat i una ferma defensa del territori, dels recursos naturals i d´un nou model de desenvolupament, més verd. La nostra presència en la coalició i la probable representació parlamentària són una garantia de que en cap moment les revindicacions verdes seran ajornades o rebaixades.

Aquest pacte potser no siga la quadratura del cercle, però pot ser un bonic triangle, amb tres pols fonamentals, amb tres eixos principals que tots comparteixen, i que cadascú defensa des de la seua posició. Al mateix temps cadascun dels socis ha de defensar el seu perfil més específic, per garantir que no es desdibuixa dintre d´un acord conjunt, sense menystenir als altres. Mentre els tres pols siguen compatibles i viables, no hi ha res a témer; ben al contrari.

La necessitat existeix, les possibilitats són raonables… ara cal treballar, ja mateix, per fer realitat un canvi polític al 2.011. Nosaltres no ens resignem.

Article extret de:

http://www.linformatiu.com/nc/opinio/tribuna-oberta/articulo/volem-un-altre-compromis/

Carles Arnal en www.radioklara.org

Compromís en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet