Arrel de la web > Articles > Solidaritat amb els tripulants dels vaixells de Contenemar/Iscomar

Solidaritat amb els tripulants dels vaixells de Contenemar/Iscomar

dijous 29 d'octubre de 2009, per  Ràdio Klara

L’objecte del present comunicat és fer-vos arribar informació sobre el conflicte existent en el Grup d’Empreses CONTENEMAR / ISCOMAR, les quals estan principalment dedicades a les diferents branques del transport marítim; navilieres, consignatàries, estibadores, i sol·licitar solidaritat econòmica per als companys en lluita.


Els Grups d’Empresa, que pertanyen a la Família Seguí Soloaga, estan en un procés de desmantellament, en una operació que de totes tots pretén “netejar” els seus negocis, llevant-se de damunt als seus treballadors sense ni tan sols abonar-los els deutes salarials que en alguns casos superen els sis mesos.

Acomiadaments, ERO’S, coaccions, enganys, impagaments i amenaces, formen un rosari d’actuacions que els responsables d’estes empreses estan duent a terme cap als mes de 1500 treballadors que presten servici en tot el territori espanyol, tant en terra com en els vaixells. Tot això amb el silenci còmplice de les Administracions, i l’estat catatònic dels sindicats majoritaris que pareixen despareguts.

Des de la CGT estem prestant suport a una part de dits treballadors que han depositat la confiança en nosaltres i els estem donant assessorament legal i sindical des de l’inici del conflicte (juliol del 2009) i inclús d’abans en situacions que ja feien presagiar l’actual estat de coses. La nostra activitat s’exercix especialment a Barcelona, València i Madrid, en les primeres ciutats els implicats són tres vaixells en un port i d’un en l’altre, amb tripulacions que es troben sense cobrar i abandonades pels seus empresaris, des de diferents dates.

En el cas de València, el MERCEDES DEL MAR, porta en vaga des del passat 27 de juliol, i sense cobrar des de dates anteriors, i encara resistixen a bord, contra vent i marea, una dotzena de tripulants, que davant de la falta de subministraments, han patit falta de qualsevol servici a bord (llum, aigua, servicis, etc) durant dos dies, i que actualment encara que estan duent a terme restriccions de llum per a estalviar combustible, a penes tenen per a tres dies.

Perquè aconseguisquen resistir necessiten la nostra solidaritat, que els permeta aguantar la seua lluita a bord. Aigua, llum i queviures són fonamentals.

Amb l’objectiu de cobrir estes necessitats bàsiques i altres que vagen sorgint, i atés que el conflicte afecta diverses localitats, s’ha habilitat un compte corrent des de la Federació de Transports i Comunicacions de la CGT on es puguen arreplegar les aportacions de tota la confederació.

La CC està oberta en la Caixa i el seu número és: 2100 2460 89 0200073258, i vos demanem que com a concepte especifiqueu SOLIDARITAT CONTENEMAR, i l’ens o la persona emissora, a fi de que si fóra possible recuperar els imports gastats o part d’ells es realitzara la devolució proporcional d’allò que s’ha aportat, a menys que expresseu el contrari i en este cas quedaria com a fons de solidaritat de la FETYC per a futures ocasions.

Per a qualsevol consulta o dubte podeu posar-vos en contacte amb Enric Tarrida (Coordinador del Sector Mar), i per a obtindre abundant informació del conflicte accedir a la pàgina web de la FETYC, a l’enllaç http://www.fetyc.cgt.es/-mar-i-ports-.

Continuarem informant

SALUT i SOLIDARITAT

Comunicat extret de:

http://www.cgtpv.org/Solidaritat-amb-els-tripulants.html


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet