Arrel de la web > Noticies > El "Mercedes del Mar" sense combustible

El "Mercedes del Mar" sense combustible

dimarts 27 d'octubre de 2009, per  Ràdio Klara

Dijous 22 d’octubre, bufaven ratxes de força 8 – 9 de ponent, aconseguint velocitats de més de 40 nusos. Els caps del MERCEDES DEL MAR van començar a partir-se davant l’espenta del vent sobre l’obra morta del vaixell. La tripulació, que porta sense cobrar des de juny, prestos a complir professionalment amb el seu treball, reposen les estatxes trinxades, sent necessària la intervenció d’un remolcador de port, avisat davant l’emergència i prestant el seu servici davant la urgent necessitat (única raó per a actuar amb un vaixell d’ISCOMAR, ja que per l’impagament patit tenen autorització de l’Autoritat Portuària per a negar-se a prestar-los el servici de remolc portuari.


Ja van patir situació semblant el passat 17 de setembre, quan un altre temporal va assotar la costa llevantina. En eixa ocasió, si és possible, van estar més prop del desastre. Els tripulants que resistixen a bord, en número escàs per a les necessitats habituals d’un ferry d’estes característiques, es van haver d’emprar a fons per a reforçar amarres.

Com a contrapartida a la seua responsabilitat, l’empresa els comunica que no pensa pagar més subministraments de combustible o altres necessitats. Esta setmana ja van patir l’apagada de dos dies, sense combustible no hi ha llum, ni altres servicis. A la penosa situació que estan passant els tripulants del MERCEDES DEL MAR se li va afegir la falta absoluta de condicions d’habitabilitat a bord, els WC inutilitzats, sense TV, comunicacions, enllumenat, etc.

A més esta situació deixa al barco amb una notable indefensió davant qualsevol contratemps que puga afectar greument la seguretat del mateix o d’altres vaixells pròxims. Sense combustible, i per tant sense màquines principals ni auxiliars, no hi ha capacitat de maniobra, ni possibilitat d’usar maquinetes o cabrestants, ni cal posar en marxa les bombes de traga o els sistemes contraincendis, és a dir, un problema que transcendix al MERCEDES DEL MAR i als seus tripulants, encara que ells són sens dubte els ostatges de l’actual estat de coses. Com a resposta, les administracions apliquen la política de l’estruç, i suposem que creuen els dits “esperant que no passe res”, fins que passa.

Els tripulants, per la seua banda, insistixen a mantindre a sure la seua dignitat, reclamen respostes, però ni les Administracions que tan condescendents han sigut amb CONTENEMAR / ISCOMAR permetent l’actual estat de coses, ni la família SEGUÍ, ni la pròpia SA NOSTRA d’INVERSIONS responen.

Esta última entitat, branca financera de la caixa SA NOSTRA de Balears, i propietària al 100% del barco MERCEDES DEL MAR no atén les crides del Capità el qual confia fer-los arribar la seua preocupació per quelcom que en bona lògica té com a mínim un important valor econòmic (estimem que el deute de MEYKEL amb SA NOSTRA podria rondar els 5 milions d’euros), com si l’assumpte no fóra amb ells, o com si els importara molt poc que se n’anara al garete.

Altres barcos seguixen rumbs paral·lels. L’ISABEL DEL MAR, el JULIA DEL MAR i el TERESA DEL MAR, romanen en el port de Barcelona, sense destí i amb un futur incert per a ells i per a la Gent de Mar que els ha cuidat, mimat i patit durant anys.

Els responsables d’ISCOMAR / CONTENEMAR, Andrés, Pablo, Pedro i Catalina Seguí Soloaga i Gabriel Malvido Seguí, entre altres (tanto monta, monta tanto), no atenen a ningú, no paguen, no donen solucions, no cobrixen tan tan sols les necessitats bàsiques dels què treballen per a ells, ni tan sols solen agafar el telèfon. Però en canvi si tenen temps i recursos per a amenaçar un tripulant peruà i inclús denunciar-lo a la Policia sota la falsa acusació de situació il·legal, en una actuació tan absurda que només cal interpretar-la en algú que es crega amb dret a tot i que els altres són lacais al seu servici. El “crim” comés pel tripulant, ha sigut rebutjar l’oferta de pagar-li només un mes de salari (del total de quatre que li deuen) i el bitllet per a sa casa, la seua gosadia, la de plantejar que ell no se’n va si no li paguen tot allò que s’ha guanyat honradament.

Per a més inri, resulta incomprensible que l’Administració, davant este desastre, permeta als mateixos responsables d’unes actuacions que han generat enormes deutes públics (que pagarem tots) i privades, i causat la ruïna a molts ciutadans, continuar operant amb tota impunitat en els ports de Sagunt i Alacant a través de l’empresa ÀFRICA CONTENIDORS LINE (l’administrador únic dels quals és Andrés Seguí Soloaga), noliejant barcos i movent càrregues a Canàries i a Àfrica sense majors problemes.

Des d’ací animem que continuen les mostres d’alé cap als treballadors afectats i exigim a les administracions a què prenguen mesures urgents per a atendre a les necessitats immediates dels tripulants i a establir mecanismes de solució que permeten finalitzar este lamentable procés, i que asseguren que els culpables d’allò que s’ha ocorregut no isquen impunes.

El STMM CGT continuarà prestant el seu suport total als tripulants i treballadors, agraïx la solidaritat de tots aquells que de forma desinteressada estan aportant aliments o altres necessitats bàsiques als tripulants.

Així mateix CGT ha iniciat una campanya interna d’arreplegada de fons dirigida a cobrir el més prioritari.

Noticia extreta de:

http://www.cgtpv.org/El-Mercedes-del-Mar-sense.html

CGT en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet