Arrel de la web > Agenda > 14 de setembre a Madrid: comença el Judici per l’assassinat de Carlos (...)

14 de setembre a Madrid: comença el Judici per l’assassinat de Carlos Palomino

Milers de persones es manifesten a Madrid en record del jove antifeixista: ni oblidem ni perdonem

dilluns 14 de setembre de 2009, per  Ràdio Klara

El judici per l’assassinat del jove antifeixista Carlos Palomino comença aquest dilluns 14 de Setembre i per això hi ha convocada una concentració de 9:00 a 12:00.


Dissabte 12 de setembre, unes 9.000 persones es van manifestar pels carrers de Madrid darrera d’una pancarta en la qual es llegia "Sense justícia no hi haurà pau. Carlos viu. Josué assassí", portada per uns cent pares, mares i veïns d’Arganzuela, juntament amb Mavi, la mare de Carlos. L’altra pancarta de capçalera deia: "Carlos: ni oblit ni perdó". La manifestació, convocada per la Coordinadora Antifeixista de Madrid, va recòrrer el barri d’Usera fins l’estació de metro de Legazpi, on Carlos va morir assassinat. Allí es va llegir el comunicat de cloenda de la manifestació entre crits contra el feixisme i contra la impunitat de que gaudeixen els grups nazis i feixistes.

En dies anteriors s’havien realitzat concentracions en diverses ciutats de l’Estat, entre elles Barcelona (on es van aplegar 200 persones) i Lleida.

L’11 de novembre de 2007 Carlos Palomino va decidir acudir a protestar contra una manifestació de caràcter xenòfob organitzada pel partit ultradretà Democràcia Nacional a Madrid i autoritzada per la Delegació de Govern. El fet de ser antifeixista va ser l’únic motiu pel qual un militar neonazi, Josué Estébanez de la Hija, el va assassinar d’una punyalada en el cor.

Per això el 14 de setembre, dia que dóna començament el judici contra l’assassí de Carlos, seguim dient que ni oblidem ni perdonem.

Veure crònica i fotografies de la manifestació del 12 de setembre a Kaos en la Red: www.kaosenlared.net/noticia/manifestacion-carlos-ni-olvido-ni-perdon-madrid

Noticia extreta de:

http://www.cgt.es/cgtcatalunya/spip.php?article3174

Carlos Palomino en www.radioklara.org

Antifeixisme en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet