Arrel de la web > Agenda > CGT convoca una aturada en les empreses del Metall del Parc Industrial (...)

CGT convoca una aturada en les empreses del Metall del Parc Industrial d’Almussafes

Gabinet de Premsa de CGT-PV

dijous 9 de juliol de 2009, per  Ràdio Klara

De persistir l’actitud tancada i bel·ligerant de les principals empreses metal·lúrgiques i de l’associació patronal del Parc Industrial d’Almussafes, dijous que ve, 9 de juliol, la CGT-PV durà a terme la parada legalitzada davant de l’autoritat laboral i comunicada a la patronal, amb una duració de quatre hores (dos per torn) que comença a les 12’ 15 h. i acaba a les 16’15 h.


Les raons per a recórrer a esta mesura són la constant i progressiva pèrdua de llocs de treball estables en el Polígon, així com el deteriorament de les condicions laborals en totes estes empreses metal·lúrgiques. La baixada de vendes que ha experimentat el sector de l’automoció en els últims mesos està sent aprofitada per les contractes i proveïdors de les principals multinacionals de l’automoció per a despedir treballadors, no renovar contractes i incrementar la presència de personal cedit per ETT en els seus centres de treball.

Per a la CGT els objectius d’esta aturada es centren a denunciar la política de les empreses i les administracions de recórrer als expedients de regulació d’ocupació, com a fórmula per a abaratir costos i permetre a les fàbriques de l’automòbil mantindre els seus elevats nivells de beneficis, a costa de la pèrdua de llocs de treball, la precarització dels mateixos i el deteriorament de les condicions laborals: major explotació, augments de ritmes de treball, falta de polítiques eficaces de salut i prevenció de riscos, etc.

Les mobilitzacions previstes en el Parc d’Almussafes es sumen a les que s’estan realitzant a Vigo i el Camp de Gibraltar pels metal·lúrgics d’estes comarques en defensa dels seus drets i dels seus llocs de treball, que depenen en gran manera de les polítiques de subcontractació de grans empreses de l’automòbil, el sector naval, la maquinària industrial i altres importants sectors.

Per a CGT-PV és inacceptable que a pesar de la recuperació de la demanda en Ford, que situa els nivells de producció en xifres habituals en els anys 2004/2006, i que inclús ha obligat a la Generalitat a reduir el vigent ERO d’1.100 a 294 afectats, les empreses del Parc Industrial Juan Carlos I persistisquen en els seus plans de reduccions de plantilla, extincions de contracte i cessió d’ocupació a empreses de treball temporal.

Finalment, el nostre sindicat vol reiterar la seua bona disposició a un diàleg seré, en el que es puguen estudiar les necessitats de totes les parts, com ja vam oferir davant del TAL el passat 3 de juliol, on ens comprometíem a no realitzar l’aturada si la patronal es comprometia a mantindre els nivells d’ocupació i a no recórrer a les ETT per a substituir treballadors directes, mentres els representants legals dels empresaris es dedicaven a amenaçar amb greus demandes judicials als membres del Comité de Vaga.

Gabinet de Premsa de CGT-PV

Convocatòria extreta de:

http://www.cgtpv.org/CGT-convoca-una-aturada-en-les.html

CGT en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet