Arrel de la web > Noticies > Els mossos d’esquadra detenen Enric Duran, l’estafador (...)

Els mossos d’esquadra detenen Enric Duran, l’estafador solidari

Al setembre va sortir del país sense haver tornat els 492.000 euros en préstecs que diu que havia repartit entre els moviments socials

dimarts 17 de març de 2009, per  Ràdio Klara

Els mossos han detingut avui a la tarda a l’edifici central de la Universitat de Barcelona Enric Duran, l’activista que fa sis mesos va aconseguir préstecs que en total sumen 492.000 euros i es va escapar. Duran va tornar a Barcelona ahir i va participar en en una conferència de premsa del col·lectiu Crisi, en què es presentava la campanya ’Podem viure sense capitalisme’. Enric Duran, que es va explicar en aquest vídeo, té quatre denúncies pendents.


Una vintena d’agents de paisà encaputxats han entrat a l’edifici del rectorat de la UB i l’han detingut, per odre del jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona.

L’estafador solidari, que diu que va donar la majoria dels diners aconseguits amb els préstecs a col·lectius i moviments socials que volen canviar el sistema, va explicar ahir que solament tenia quatre denúncies, tot i haver demanat crèdits en una quarantena d’entitats bancàries i que totes s’havien arxivat. Però, segons l’ACN, el jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona, que s’encarrega del cas, no ha arxivat cap denúncia, encara tampoc no ha ordenat la crida i cerca d’Enric Duran. Aquest, després de la conferència de premsa, va afegir-se a la tancada que fan els estudiants de la Universitat de Barcelona contra el pla Bolonya.

La fuga d’Enric Duran es va fer pública el 17 de setembre amb la distribució d’una publicació anomenada ’Crisi. Creus que els bancs et roben?’ (pdf) en què s’explicava el delicte d’Enric Duran i es criticava el model econòmic capitalista. Avui, just sis mesos després de la fugida, es repartiran 350.000 exemplars (220.000 en català i 130.000 en espanyol) de la publicació ’Crisi? Podem viure sense capitalisme’ en què es proposa un pla d’acció per a abandonar el capitalisme. La publicació, que repartiran dos mil voluntaris, també es pot llegir íntegra a internet.

Noticia extreta de:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3557622

Enric Duran en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet