Arrel de la web > Noticies > El Consell nega les acusacions del jutge Garzón

El Consell nega les acusacions del jutge Garzón

divendres 6 de març de 2009, per  Ràdio Klara

El magistrat diu que té indicis per a vincular el president Camps en la trama de corrupció i trasllada part de la investigació al Superior de Justícia valencià


El vice-president i portaveu del Consell valencià, Vicent Rambla, ha negat les acusacions de Garzón que impliquen el govern en la presumpta trama corruptiva i ha advertit que prendrien accions judicials ’contra qui hagi difamat’. Aquesta tarda, el jutge Baltasar Garzón, s’ha inhibit d’una part de la investigació a favor del Superior de Justícia valencià, en considerar que hi havia indicis de responsabilitat penal en el president Francisco Camps, i el secretari general del PP valencià, Ricardo Costa.

En una interlocutòria publicada avui, Garzón també imputa l’ex-secretari d’Organització del PP valencià, José Víctor Campos Guinot, i el cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret Parreño.

A la interlocutòria, Garzón diu que el PP valencià podria haver rebut 420.700 euros del presumpte cap de la trama, Francisco Correa en concepte de comissions. També afirma que el president d’Orange Market, Álvaro Pérez, va pagar vestits al president Francisco Camps per un import de 12.783 euros a canvi de l’adjudicació de contractes a l’empresa.

De la mateixa manera que Rambla, també Ricardo Costa, ha negat les acusacions. El secretari general del PP s’ha mostrat ’sorprès, indignat’ i ha assegurat que col·laboraria amb la justícia.

L’oposició demana explicacions

La portaveu del grup de Compromís a les corts, Mònica Oltra, ha demanat que es formi una comissió d’investigació parlamentària per a aclarir la responsabilitat política de cadascun dels implicats. Oltra també ha dit que el president Camps hauria de deixar ’l’actitud altiva de no voler donar informació a l’oposició’, en relació a la demanada de documents que han fet aquests dies els grups parlamentaris als consellers sobre els seus contractes amb empreses.

Per la seva banda, el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha dit que ’la democràcia valenciana’ vivia ’la pitjor crisi institucional’ i ha exigit al president Camps que doni una ’explicació urgent en les properes hores’ sobre la seva responsabilitat i la dels dirigents del seu partit en el cas que investiga Garzón. ’El Consell es troba col·lapsat, paralitzat i sota sospita, amb el seu president i el partit que el sustenta sota investigació’, ha dit Alarte, qui ha afegit que els valencians no es mereixen ’un govern involucrat en trames de delinqüència que afecte la imatge, l’estabilitat i el funcionament de les institucions’. Segons que ha anunciat Alarte, la comissió executiva del PSPV es reuneix avui per analitzar la situació.

Noticia extreta de:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3551953

PP en www.radioklara.org

Garzón en www.radioklara.org

Gürtel en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet