Arrel de la web > Noticies > Ford sanciona la secretària general de CGT el mateix dia que comença la (...)

Ford sanciona la secretària general de CGT el mateix dia que comença la negociació del conveni

dilluns 22 de desembre de 2008, per  Ràdio Klara

La secretària general de la Secció Sindical de CGT en Ford ha rebut en el dia d’ahir, 18 de desembre, la notificació d’una nova sanció, en este cas consistent en la suspensió de dos dies d’ocupació i sou. D’altra banda, Paqui Cuesta ha comentat que esta sanció és part de l’acaçament i la falta de llibertat sindical, encara que l’empresa s’ha excusat en una inexistent falta per "desobediència a un comandament", corresponent al passat 21 d’octubre.


Curiosament la sanció s’ha aplicat el dia de la primera reunió del conveni, en el que Francisca Cuesta està participant com a component de la Comissió Negociadora i a dos setmanes que CGT realitzara una manifestació a València contra l’ERO i els retalls laborals en Ford i en el Polígon d’Almussafes.

Francisca Cuesta, que va assegurar que el seu sindicat és l’únic que és sancionat, va indicar que portarà a juí esta sanció. Respecte d’això, va recordar que fa un any va ser sancionada amb set dies d’ocupació i sou que també va portar a juí i va guanyar. Així mateix, va apuntar que el passat mes de juny un altre membre de CGT va ser sancionat amb 15 dies d’ocupació i sou "per haver tingut un esquinç". Un altre company (que ara també està en la Comissió Negociadora del XV conveni) va patir dos sancions de dos mesos de suspensió d’ocupació i sou.

Segons l’opinió de la secretària general de CGT, estes sancions que imposa l’empresa a este sindicat són fruit de les crítiques que realitza CGT perquè "l’empresa té beneficis i no han de ser els treballadors els que paguen els gastos que l’empresa vol reduir".

La sanció ha sigut imposada justament quan acaba de començar la negociació del conveni, i seguint la vella pràctica de la Ford, d’esperar als divendres o al dia anterior al començament de les vacnaces per a evitar que es puga informar la plantilla de les sancions.

La CGT condemna la persecució a què es sotmet els seus militants en Ford i es reafirma encara més en el seu compromís en la defensa dels interessos dels treballadors.

Gabinet de Premsa de CGT-PV

Noticia extraída de:

http://www.cgtpv.org/Ford-sanciona-la-secretaria.html

Ford en www.radioklara.org

CGT PV en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet