Arrel de la web > Noticies > Milers de manifestants col·lapsen València contra la política de Font de (...)

Milers de manifestants col·lapsen València contra la política de Font de Mora

Fou la mobilització més gran d’ençà de les protestes contra la guerra de l’Irac

dilluns 1 de desembre de 2008, per  Ràdio Klara

Desenes de milers de manifestants (100.000 segons les entitats convocants; 40.000 segons la policia) van col·lapsar ahir el centre de València per a exigir la dimissió del conseller valencià d’Educació, Alejandro Font de Mora, i per a protestar contra l’ordre que obliga a impartir Ciutadania en anglès. La d’ahir fou la manifestació més gran d’ençà de les protestes contra la guerra de l’Irac. Les entitats convocants parlen d’’èxit extraordinari’.


’Ha superat totes les expectatives’

La portaveu de la Plataforma per l’Ensenyament Públic (una de les entitats convocants), Gemma Piqué, ha explicat a VilaWeb que la manifestació ’ha superat totes les expectatives’ i que la major part de la gent no va poder entrar a la plaça de la Mare de Déu, punt final de la manifestació, perquè estava plena a vessar. De fet, quan la capçalera de la manifestació va arribar a la plaça de la Reina, els manifestants ocupaven completament els carrers de la Pau, Xàtiva, Colom i la Glorieta, i encara hi havia persones a la plaça de Sant Agustí, punt de partida de la manifestació.

Per Piqué, ’si Camps és un polític democràtic, té l’obligació moral i política de dir alguna cosa i de reconèxier que s’ha equivocat’. ’Ha quedat clar que el poble demana un canvi’, explica Piqué, ’i no n’hi ha prou amb un canvi de conseller: cal un canvi en la política educativa’. El president del govern valencià, Francesc Camps, no va voler rebre ahir la plataforma, que li volia entregar aquest document de deu punts, que detallen les seves reivindicacions.

A banda del suport que els donen una nodrida representació de la societat civil valenciana (des d’ACPV a força associacions de veïns o el col·lectiu Lambda, entre d’altres), la manifestació també comptà amb el suport del PSPV, EUPV, el Bloc i ERPV.

Pares, mares, mestres, alumnes i sindicats es van agrupar per instituts o entitats, amb una forta presència de representants de les associacions de pares i mares. Molts d’ells van portar mocadors o peces de roba de color groc, un color que s’està erigint com a símbol de protesta contra la política de Font de Mora. El lema més corejat pels manifestants és ’Font de Mora, go home’ (Font de Mora, ves-te’n a casa), en una burla del nivell d’anglès del conseller.

Més mobilitzacions

Si la protesta no fa recapitular el govern, Piqué assegura que hi haurà noves mobilitzacions. Ja hi ha convocada una vaga (pdf) per al 17 de desembre que, segons Piqué, podria repetir-se durant el 2009.

Més de 18.000 euros

Piqué explica que la plataforma ha recaptat més de 18.000 euros de petites donacions (com les que recullen amb els vals d’ajut que venen per internet), gràcies als quals ha pogut pagar la campanya publicitària que ha fet en diaris i ràdio.

Font de Mora no cedeix

Hores abans de la manifestació, Font de Mora va dir que no cediria ’en l’imperatiu d’isntal·lar un sistema plurilingüe’ i que per tant no pensa retirar l’ordre que obliga a impartir Ciutadania en anglès.

Noticia extreta de:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3088799

Educació en www.radioklara.org

Font de Mora en www.radioklara.org

1 Missatge

 • Font de Mora ignora la manifestació a València contra la política educativa

  Diu que només negociarà sobre el pla de plurilingüisme

  El conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, ha refusat de valorar la gran manifestació que hi va haver dissabte a València contra la política educativa. Font de Mora només s’ha volgut referir al pla de plurilingüisme que prepara el la Generalitat i, respecte la manifestació que va treure al carrer cent mil persones, ha dit: ’Nosaltres, a la nostra’. ’Treballarem, ens reunirem i dialogarem per a tractar del pla de plurilingüisme’.

  Així ha respost a la demanda de sindicats, mestres, pares i mares de reunir-s’hi per a parlar sobre la política educativa, i en concret, sobre el conflicte per l’ordre d’ensenyar ciutadania en anglès.

  Font de Mora ha dit que era molt important ’la implantació de l’anglès de manera potent’ al sistema educatiu i ha afegit: ’Independentment de qualsevol situació conjuntural, continuarem treballant amb tots els sectors implicats en l’educació’ per elevar el nivell d’anglès.

  La manifestació a la xarxa

  El ressò de la gran manifestació de dissabte també ha arribat a la xarxa, on s’hi poden trobar vídeos, fotografies, apunts de bloc, mapes i reaccions de tota mena [+ article].

  Veure en línia : Font de Mora ignora la manifestació a València contra la política educativa


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet