Arrel de la web > Noticies > Ford vol imposar a partir de gener la privatització de la gestió de les (...)

Ford vol imposar a partir de gener la privatització de la gestió de les baixes per malaltia comuna

dimecres 29 d'octubre de 2008, per  Ràdio Klara

Segons informa la Secció Sindical de CGT en Ford, el passat 21 d’octubre la direcció de l’empresa va comunicar al Comité la seua decisió d’optar que la cobertura de la prestació econòmica per incapacitat temporal derivada de contingències comunes dels treballadors, es porte a efecte des del pròxim 1 de gener del 2009 per la Mútua Asepeyo, en els termes que regula el Reial Decret 1993/1995, de 7 de desembre. Amb esta decisió es portaria a la pràctica un vell son de Ford (al què sempre s’havien oposat la plantilla i els sindicats) de privatitzar la gestió de les baixes per malaltia comuna, a fi de reduir l’absentisme, encara a costa del risc per a la salut de moltes persones que es veurien pressionades, en certa manera, a agafar l’alta abans de la seua total curació.


Si esta pretensió es materialitzara, la Mútua Asepeyo podria fer, entre altres coses, un seguiment de les baixes temporals, accelerar proves, tractaments, operacions. etc. Realitzar reconeixements complementaris, proves mèdiques, informes, i els tractaments o les intervencions quirúrgiques que interessen per a una més ràpida incorporació del treballador al seu lloc de treball. A canvi, els servicis públics de salut (que paguem entre tots) compensarien a la mútua per estos servicis.

Des de CGT considerem com irrenunciable el dret a un servici de sanitat públic i gratuït, on no es puga comerciar amb la salut de les persones. Però a més, considerem que privatitzar la gestió i control de les baixes suposa qüestionar la professionalitat dels metges i especialistes del sistema públic de salut, així com dubtar de l’honradesa de la immensa majoria dels usuaris que, molt al seu pesar, cauen de baixa quan la seua salut patix algun deteriorament important. Creiem que tant en la Seguretat Social com en la legislació vigent hi ha mecanismes suficients per a controlar qualsevol possible abús que es donara, sense necessitat qüestionar a la resta d’usuaris, com pretén esta mesura prevista per Ford.

Amb l’experiència que CGT ha acumulat a través dels anys en el tractament que des de les empreses es dóna en els casos d’accidents de treball i malalties professionals (els supòsits que fins ara portaven les mútues) molt ens temem que amb estos canvis s’ "orientarà" al treballador cap a tractaments més agressius per a forçar la ràpida incorporació del mateix al treball, inclús sense que l’afectat haja recuperat per complet les seues salut.

La Secció Sindical de CGT rebutjarà esta pretensió de la direcció de Ford i proposarà al conjunt del Comité (format per UGT, CC.OO., CGT i STM) que s’opose frontalment a esta iniciativa i s’informe detalladament tota la plantilla dels greus perjuís que la mateixa ocasionaria.

La CGT considera que són unes condicions de treball adequades a les persones i una política eficaç de prevenció de riscos laborals les que reduiran considerablement el nombre de baixes i la seua duració. Si en Ford es donaren uns ritmes de treball més humans i l’empresa recol•locara en llocs acords amb les seues limitacions als treballadors la salut de les quals s’ha deteriorat pels molts anys de treball en cadena, estem segurs que els xifres d’absentisme que Ford diu tindre serien molt més baixes.

En definitiva, volem manifestar el nostre reconeixement i suport al sistema sanitari públic i la nostra oposició a qualsevol maniobra encaminada a privatitzar i deteriorar una cosa tan important com la nostra salut.

Gabinet de Premsa CGT-PV

València, 29 octubre 2008

Noticia extreta de:

http://www.cgtpv.org/Ford-vol-imposar-a-a-partir-de.html

Ford en www.radioklara.org


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Mapa del lloc Web | Espai privat | SPIP | esquelet