200 persones contra la requalificació del solar d’ús escolar a Campanar

200 persones contra la requalificació del solar d'ús escolar a CampanarPlataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar

Al voltant de 200 veïns han participat de la cercavila convocada per a Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar. La marxa encapçalada per una pancarta on es llegia «El nostre solar per a la nostra escola pública i valenciana- l’obria la Txaranga Mecànica -sorgida de la Banda de Música de Campanar- rere la qual s’han sumat desenes de famílies. La cercavila ha eixit a les 18:30 de la Plaça de l’esglèsia de Campanar i ha recorregut el carrer Mestre Bagant, creuant l’Avinguda Mestre Rodrigo per continuar pel Carrer Poeta Rafael Alberti fins arribar al solar al mateix carrer. Allí s’ha plantat la pancarta i s’ha viscut una vesprada pasqüera ja que han volat els catxirulos, s’han fet jocs per a les desenes de xiquets que han participat de la protesta i s’ha animat a continuar participant de les noves mobilitzacions veïnals que ja s’estan preparant per tal d’evitar la pèrdua del solar d’ús escolar.

Diferents partits i entitats de València s’han sumat a aquesta convocatòria i han fet seues les reivindicacions de la Plataforma. Així el passat 20 d’abril es lliuraren 1420 al•legacions recollides per la Plataforma entre el veïnat de Campanar. Durant aquests dies i fins el 26 d’Abril -quan concloia el termini legal- diferents entitats han anat presentant al•legacions anàlogues.

A més d’això durant tota la setmana són presents a les portes dels centres públics d’educació pancartes i cartells contràris a la requalificació.
Aquestes pancartes han estat elaborades per les AMPES.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar està formada per les següents entitats del barri: AMPA del Col•legi de Campanar, AMPA del Col•legi Giner de los Rios, AMPA del Col•legi Comunitat Valenciana, AMPA de l’IES Campanar, Colla de Dimonis Els Socarrats de Campanar, Endavant (OSAN), Escola Valenciana, i l’Associació de Veïns de Campanar.

A més s’han rebut comunicacions de suport per part de les següents
entitats: Grup Cristià Pacifista, SEPC, COS, FETE-UGT PV, FE CCOO PV, STEPV-IV, Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL), Colectivo de Trabajadores de Valencia, Ca Revolta, i el Cercle Obert de Benicalap.

A part d’això, a excepció del PP, tots els partits presents a les Corts Valencianes i a l’Ajuntament de València, s’han oposat públicament a la requalificació.

A continuació podeu llegir el manifest de la plataforma:

CAMPANAR NECESSITA EDUCACIÓ PÚBLICA, VALENCIANA I DE QUALITAT!

A finals de febrer, el ple de l’Ajuntament de València va acordar, amb els vots del PP, la requalificació d’un solar públic que estava destinat a ús escolar al barri de Campanar i que ara passarà a albergar un hospital i una facultat de medicina privats de la Universidad Católica de Valencia.
Segons la normativa vigent, el solar en qüestió és l’únic a Campanar que té prou superfície (13.000 m2) per posar-hi un col.legi i/o un institut.

El solar es troba entre els carrers de Rafael Alberti, Serra Calderona, Metge Pediatre Jorge Comin i Pío Baroja.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar naix amb l’objectiu d’unificar i coordinar els esforços del veïnat i els col•lectius del barri per a fer front a aquest greu atac a l’educació pública i de qualitat de Campanar.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar manifesta:

• La contínua deixadesa i manca d’interés de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, en mans del PP per construir, ampliar i millorar els col•legis i instituts públics a la nostra ciutat, i en aquest cas a Campanar, un barri que ha crescut molt els últims anys, i amb això la seua necessitat de places escolars.

• En concret, a Campanar l’Ajuntament i la Generalitat han promogut l’ensenyament concertat i privat davant del públic (set col•legis i instituts concertats i privats al barri per cinc de públics). Un fet que contrasta amb la massificació (a Campanar desenes de xiquets estudien en
barracons) i l’elevada demanda de places en centres públics que cada any es registra al barri.

• Els “regals” continus que fan les institucions governades pel PP, en aquest cas concret l’Ajuntament de València, cap a l’empresa privada Universidad Católica de Valencia, i que es manifesten en cessions de solars i altres avantatges econòmics i un suport incondicional, publicitat sense cap mena de vergonya.

• Mentre promouen i financen universitats privades al País Valencià, les universitats públiques valencianes resten des de fa anys amb grans deutes i manca de finançament.

• No hi ha cap necessitat, al barri de Campanar ni a la ciutat de València, de construir un altre hospital privat.

• L’atac per part del PP ha sigut doble: a l’educació i la sanitat pública. S’avança així en la progressiva precarització i privatització d’aquests serveis públics que són drets socials universals. Un procés que augmentarà les desigualtats socials.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT!
PER UNA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT!
PROU REGALS A L’EMPRESA PRIVADA!

Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar