CGT reclama repartir el treball i la riquesa en el 1r de maig

1r Maig: 11:30 Hores, Plaça de Sant Agustí València

CGT València

La Confederació General del Treball (CGT) manifesta que, al sisè any de la crisi / estafa del sistema capitalista ia dos de l’entrada en vigor de lleis com la Reforma Laboral o de la Seguretat Social, milions de persones treballadores han perdut drets laborals i socials a causa de les polítiques antisocials que han dut a terme governs i poderosos, “s’ha produït un cop d’estat contra la majoria social i el futur encara serà pitjor”.

El futur present que tenen dissenyat són sis milions de persones en atur, a les quals se’ls nega el seu dret més essencial “el dret a guanyar-se la vida”, i per extensió sense prestacions socials ni rendes bàsiques suficients per viure dignament.

Més de mig milió de llocs de treball públics destruïts, “fent dels serveis públics organismes ineficaços“, amb polítiques de retallades i de no inversions fins portar-los al deteriorament i a la desaparició.

El dret a la Negociació Col·lectiva i a la llibertat sindical ha estat arrabassat als treballadors i treballadores, així com a les organitzacions sindicals, perquè la voluntat unilateral dels empresaris sigui qui organitzi a la seva conveniència el treball i la vida, “convertint l’assalariat en una mera mercaderia d’usar i llençar “.

L’empobriment material de milions de treballadors i treballadores, a través de mecanismes com la retallada massiu de les rendes salarials, està generant una de les societats més desiguals del món: 20 persones de l’estat espanyol acumulen tanta riquesa com el 20% de la població més empobrida, és a dir més de 8 milions de persones.

Quan les persones surten al carrer en defensa dels drets bàsics essencials per a una vida digna intenten emmordassar amb lleis cada vegada més lliberticides (llei de seguretat ciutadana, llei de l’avortament, llei de vaga, llei de jurisdicció universal, …) i la repressió policial desproporcionada i violenta.

L’1 de maig és una jornada internacional reivindicativa i de reconeixement de la lluita com a garantia de drets: al treball digne, a una jornada laboral que possibiliti conciliar el treball obligatori amb la vida social, a un salari i prestacions socials suficients, a pensions adequades per viure amb dignitat, a la llibertat sindical i de negociació col · lectiva, a la defensa dels drets humans ….

CGT proposa que 1r de maig segueixi sent el dia en què milions i milions de treballadors i treballadores diguin prou al patiment ia la desesperació i omplin la seva vida de llibertat, “lluitant contra governs, empresaris i poderosos per imposar un altre sistema, on el repartiment del treball i de la riquesa faci que una vida digna sigui possible per a TOTES “.

1r Maig: 11:30 Hores, Plaça de Sant Agustí València

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies