Al voltant de 2000 persones es manifesten a València contra la retallada de les pensions

67CGT valora molt positivament les mobilitzacions que es duren a terme el 27-G al llarg de l’Estat contra les retallades negociades a esquena dels treballadors.

36 manifestacions on la CGT ha participat al costat d’altres organitzacions han dit no al «pensionazo» i han retratat on es troben els sindicats majoritaris: donant la mà als empresaris i al Govern i perjudicant greument els interessos dels treballadors.

Quant a la manifestació de València, la CGT ha jugat un paper molt actiu en l’organització, ha sigut un dels tres col·lectius que han fet els parlaments i la participació dels afiliats s’ha fet sentir.

Gabinet de Premsa CGT-PV

Al voltant de 2000 persones es manifesten a València contra la retalladade les pensions.

Convocades per la Plataforma pels Drets Socials centenars de persones han desafiat la pluja i han marxat pel centre de la ciutat per dir no a la retallada de les pensions. La mobilització ha fet aturades a les portes del Banc d’Espanya, de la Delegació del govern espanyol, i de la Tresoreria de la Seguretat Social.

En elles diferents parlaments han denunciat la responsabilitat del capital financer i del govern de l’Estat en aquest atac al sistema públic de pensions. També s’ha denunciat el funest pacte a la baixa d’UGT i CCOO amb el govern i s’ha recordat que la lluita és l’únic camí per aturar totes aquestes agressions a la classe treballadora. Els records i les mostres de suport cap a les vagues generals convocades a Galícia, Euskal Herria, i el Principat de Catalunya han sigut una costant, així com també s’ha enviat una abraçada a la resta de pobles en lluita arreu del món. A les portes de la Plaça de Bous s’ha donat per desconvocat l’acte recordant que aquest dissabte a les 11:30h i des de C/ Túria amb C/ Sanchis Bergón, hi haurà una nova marxa contra la retallada de les pensions que recorrerà els barris de Botànic i Ciutat Vella fins el Mercat Central.

Durant la manifestació no s’han deixat de cridar consignes contra les retallades socials com ara «les nostres vides no són un negoci», «caminem tots plegats a la vaga general», «qui sembra la misèria, recull la ràbia!» o «ací estem, nosaltres no pactem!». S’han fet pintades amb el lema «la crisi que la paguen els rics» a la seu d’uns grans magatzems i, al final de la marxa, s’ha cremat una falla que representava un banquer

La mobilització ha comptat amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical, Confederació General del Treball, Intersindical Valenciana, Endavant, Esquerra Anticapitalista, la Koordinadora de Col·lectius del Park Alkosa, l’Assemblea de Joves de València, PCPE, CJC, Maulets, EUPV, CS Terra, SEPC, CNT, el Col·lectiu Autònom de Treballadors,… també ha comptat amb la participació d’un actiu bloc autònom i anticapitalista.

Cal afegir que el mateix dia al matí, estudiants de la Universitat de València han tallat l’Avinguda Blasco Ibàñez -una de les artèries principals de la ciutat- per denunciar la retallada de les pensions. La protesta s’ha allargat durant almenys 20 minuts fins l’arribada de la Policia espanyola moment en el qual els estudiants s’han refugiat a la Facultat de Geografia i Història.

Crònica i fotos enviades per Premsa Endavant

FOTOS: d’Andrés González i de www.la-plataforma.net

Carpeta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies