Carta de la CGT contra la violència masclista

CGT PV

A/A MINISTERI DE JUSTICIA
ALBERTO RUIZ GALLARDÓN

Des del nostre últim comunicat han sigut assassinades 5 dones més per les seues parelles, exparelles o com el cas del shaolin, per ser prostitutes. Fan un total de 35 persones en el que va d’any assassinades per ser dones o per tenir relació amb elles.

Amb la presentació de la bateria de mesures per a lluitar contra la violència de gènere i el “augment” del pressupost per a dur-ho a terme, des del govern es llavaran la cara perquè no els caiga de vergonya. I açò per davant; per darrere, segueixen tancant centres d’atenció a dones maltractades, com a Tenerife.

Des de CGT seguim insistint: mentre no s’eduque en igualtat plena, incloent assignatures i debats en col·legis i instituts, i hi haja suficients mitjans en atenció social per a atendre a dones, xiquets, xiquetes i joves que són els i les més perjudicades per la seua crisi, la violència de gènere seguirà existint perquè des del poder establit es permet des dels seus inicis.

Mentre el seu govern es dedica a seguir llevant-nos drets, com pretén fer amb la Llei de Salut Sexual i Reproductiva, obvia el compliment d’altres com és La Llei Orgànica 1/2004 de 28 de desembre de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. Amb aquest comportament, perpetuen la violència cap a les dones, en considerar-nos com a menors que hem de ser tutelades en les nostres decisions.

La institucionalització de la violència cap a les dones, amb les retallades econòmiques i socials les conseqüències de les quals patim en primer grau, fa que els assassinats continuen normalitzant-se i que si la dona no denuncia, siga el seu problema. Per no parlar de la confusió generada amb la modificació i el pagament de les taxes judicials.

El fet d’imposar a les dones maltractades denunciar davant la policia per a poder accedir a protecció, fa que moltes no s’atrevisquen i continuen aguantant els maltractaments fins que és massa vesprada; també es donen casos en els quals la dona denuncia i té ordre d’allunyament però és igual: al final, resulta assassinada.

Seguim denunciant que l’excusa de la crisi els ha servit per a retallar tot l’entramat d’ajuda social a aquests casos, reduint els pisos d’acolliment i els centres d’atenció a dones.

Volem recordar als diferents ministeris, que en 50 anys de violència terrorista, hi ha hagut 829 víctimes. En 10 anys comptabilitzats per diferents organitzacions, hi ha hagut més de 900 víctimes de violència masclista. La comparació és terrible, però demostra la poca importància que es dóna a un problema front a un altre.

Com a societat, no solament hem de lamentar la mort de la persona en si, també cal solidaritzar-se amb la desgràcia de la família que queda destrossada després de passar per aquestes situacions tan lamentables. Hem de fer una profunda reflexió sobre la societat que estem formant, legitimant la violència en tots els aspectes de les nostres vides, sense que ningú prenga mesurades contra ella.

Des de CGT exigim el compliment íntegre de la Llei, que es doten pressupostàriament els programes pertinents des dels diferents àmbits i no solament pel que concerneix Justícia i funcionaris policials. Ja n’hi ha prou de considerar a les dones ciutadanes de segona. No podem consentir que la crisi siga l’excusa perquè, des dels diferents àmbits, no es faça res per a eradicar la violència.

Després de 9 anys, queda demostrat que amb prou faenes s’ha avançat. El fet d’imposar a les dones que han de denunciar primer, suposa en la majoria dels casos el seu silenci, amb la perpetuació de la violència. Si des d’altres àmbits (col·legis, assistents socials, salut…) s’educa i sensibilitza socialment, aquestes dones tenen més possibilitats de tirar endavant.

Hi ha mesures que no impliquen més despesa de diners, solament una mica més de voluntat institucional i política que demostraria que les dones no som ciutadanes de segona.

Sense més, reba una salutació llibertària.

Secretariat Permanent
Comitè Confederal CGT
Juny 2013

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies