Laura Gómez ha eixit de la presó: la llibertat és una altra cosa. (Rafa Arnal per al BM)

Rafa Arnal. Brigada Mixta

Laura Gómez en llibertat sota fiança

El 17 de Maig a la vesprada va eixir de la presó de Wad-Ras de Barcelona Laura Gómez, secretaria d’organització de la CGT de Barcelona. Laura es un exemple de la repressió selectiva aplicada pel ministeri d’interior —com ho fou la detenció de la filla d’Enric Morera pels incidents del Lluís Vives— i que segueix la tradició més rància heretada del franquisme tot volent atemorir i senyalant a l’oposició ciutadana, sindical i política. Una cosa crida l’atenció i és una certa laxitud per part de “l’esquerra” més o menys ensinistrada (PSOE i IU) i dels anomenats “sindicats majoritaris” que han mantés una calculada distància sobre el fet. Estos, un per por i altres per pena, no han entés res de la història, o potser sí… I per això mateix. Pretendre aillar al món llibertari o intentar marginar-lo és, a hores d’ara, d’una ceguera cívica que tomba de tos.

Allò més important és que Laura està al carrer i fou rebuda per la fraternal solidaritat llibertària. Potser fora el moment que —com en el 34 amb la reunificació dels trentistes i la CNT al congrés de Saragossa— el moviment llibertari, prenguera consciència i entenguera aquella estrofa del “Hijos del Pueblo”:

Fuerte unidad de fe y de acción

producirà la revolución

Nuestro pendón uno ha de ser

solo en la unión està el vencer!

Allò més important del present moment és intentar la reunificació, eixa seria la resposta més solidària amb Laura i la més contundent per al sistema. CNT i CGT han d’intentar-ho… La història ja posarà a cadascú al seu lloc si no ho fan.

Salut!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies