Comunicat de CGT, per la detenció dels sindicalistes acusats de “banda organitzada”.

CGT València

CGT denúncia la detenció de 4 sindicalistes de CC.OO per part de la guàrdia civil, els agents de La Pobla de Vallbona s’han personat en les 6,45 hores del matí d’ahir en el domicili d’un representant del sindicat a Bétera per a detindre-ho “per pertinença a banda organitzada” per haver repartit publicitat en la nit anterior a la vaga general del 29 de març.

A les 14 hores una altra patrulla del mateix quarter detenia una altra representant afiliada de la comarca, de l’Eliana, amb el mateix argument.

Després de la detenció els van prendre declaració per la presumpta comissió de delictes de danys i pertinença a banda organitzada. L’arrest es va produir per orde del jutjat d’instrucció número 1 de Llíria.

Este matí han prestat declaració els altres dos delegats als que també s’imputen delictes de danys, pendents de precisar, i de “pertinença a grup organitzat per a delinquir”.

En este cas d’haver-se desenrotllat pels llits habituals en la presa de declaracions, no s’haguera saldat amb una detenció innecessària que es va prolongar des de les 12h fins a les 20h, sense que fins al moment s’haja aportat més justificació que la d’esgotar ‘intimidatòriament’ la seua estada en els calabossos de la Guàrdia Civil.

La Confederació General del Treball volem mostrar la nostra solidaritat amb els treballadors detinguts, alhora que la nostra repulsa per la fustigació per part de les forces de seguretat contra els treballadors que peguen cartells o s’organitzen en piquets, per a defendre els seus drets fonamentals. D’altra banda l’acusació o mes bé definició de “Banda Organitzada” que es maneja en este cas la guàrdia civil relacionant-ho amb els “sindicats”, qualsevol sindicat, mostren un tarannà franquista de les autoritats, quan no una completa criminalizació del moviment obrer i un atac als drets sindicals.

En este sentit des de CGT coincidim plenament en el comunicat del sindicat CCOO, en el sentir que no es pot equiparar l’acció sindical amb l’associació per a delinquir, com manifesten les autoritats.

Pareix que les intencions del Ministeri de l’Interior de reformar el Codi Penal per a endurir les penes per ‘vandalisme’ abans que finalitze l’any pogueren estar emportant-se ja a la practica…

Des de la secretària de comunicació de la CGT, ens hem posat en contacte amb el gabinet de premsa de CC.OO, en primer cas per a comunicar la nostra solidaritat amb els companys detinguts, alhora que la nostra preocupació per els fets.

Per ultim la CGT, seguirà com ve fent fins ara, apostant per la unitat d’acció de tota la classe treballadora, contra les retallades socials, la reforma laboral i el pacte social.

Si toquen a un toquen a tots, Per la solidaritat obrera.

Sec. Comunicació CGT-València.

——————————————————————————

Comunicado de CGT, tras la detención de los sindicalistas acusados de “banda organizada”.

CGT denuncia la detención de 4 sindicalistas de CC.OO por parte de la guardia civil, estos agentes del cuartel de La Pobla de Vallbona se han personado en las 6,45 horas la mañana de ayer en el domicilio de un representante del sindicato en Bétera para detenerlo “por pertenencia a banda organizada” por haber repartido y pegado publicidad en la noche anterior a la huelga general del 29 de marzo.

A las 14 horas otra patrulla del mismo cuartel detenía a otra representante afiliada de la comarca, en esta ocasión de L’Eliana, con el mismo argumento.

Después de la detención les tomaron declaración por la presunta comisión de delitos de daños y pertenencia a banda organizada. El arresto se produjo por orden del juzgado de instrucción número 1 de Llíria.

Esta mañana han prestado declaración los otros dos delegados a quienes también se imputan delitos de daños, pendientes de precisar, y de “pertenencia a grupo organizado para delinquir”.

En este caso de haberse desarrollado por los cauces habituales en la toma de declaraciones, no se hubiera saldado con una detención innecesaria que se prolongó desde las 12h hasta las 20h, sin que hasta el momento se haya aportado más justificación que la de apurar ‘intimidatoriamente’ su estancia en los calabozos del cuartel de la Guardia Civil.

Desde la Confederación General del Trabajo, queremos mostrar nuestra solidaridad con los trabajadores detenidos, al mismo tiempo que nuestra repulsa por el hostigamiento por parte de las fuerzas de seguridad contra los trabajadores que pegan carteles o se organizan en piquetes, para defender sus derechos fundamentales. Por otra parte la acusación o mas bien definición de “Banda Organizada” que maneja en este caso la guardia civil relacionándolo con los “sindicatos”, cualquier sindicato, muestran un talante franquista de las autoridades, cuando no una completa criminalización del movimiento obrero y un ataque a los derechos sindicales.

En este sentido desde CGT coincidimos plenamente en el comunicado del sindicato CCOO, en el sentir de que no se puede equiparar la acción sindical con la asociación para delinquir, como manifiestan las autoridades.

Parece que las intenciones del Ministerio del Interior de reformar el Código Penal para endurecer las penas por ‘vandalismo’ antes de que finalice el año pudieran estar llevándose ya a la practica…

Desde la secretaria de comunicación de la CGT, nos hemos puesto en contacto con el gabinete de prensa de CC.OO, en primer caso para comunicar nuestra solidaridad con los compañeros detenidos, al mismo tiempo que nuestra preocupación por estos hechos.

Por ultimo la CGT, seguirá como viene haciendo hasta ahora, apostando por la unidad de acción de toda la clase trabajadora, contra los recortes sociales, la reforma laboral y el pacto social.

Si tocan a uno tocan a todos, Por la solidaridad obrera.

Sec. Comunicación CGT-Valencia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies