8 de Març. Retallades per a la desigualtat

CGT PV

La dona amb la pota trencada i a casa. Així és com volen veure’ns des del poder. Perquè saben que si ens deixen, podem fer un món molt diferent. Però no volen. Les successives retallades i suspensions de lleis i decrets previstos, fan que la paraula IGUALTAT vaja perdent el sentit a poc a poc i demostren que, treure la tisora en els serveis socials, ens afecta més a totes que a tots.

Ens retallen les prestacions de la llei de dependència, perjudicial tant per a les dones que es queden a cuidar als seus familiars directes com per a les contractades per a aquesta fi. Les empreses d’ajuda a domicili porten mesos sense cobrar. Cada vegada es fan menys centres de dia públics. I aquests treballs tenen rostre de dona.

Les empreses de neteges contractades per les diferents administracions estan plenes de dones amb contractes a temps parcial a les quals, en molts casos, se’ls hi deuen diversos mesos de salari.

En educació, aquest any es quedaran buides milers de places de professorat interí, amb el consegüent deteriorament en l’educació de les nostres filles i fills. Cada any que passa és més difícil trobar plaça en una escola infantil pública. Els menjadors escolars estan saturats de xiquets i xiquetes i el personal que els atén és insuficient, al qual també se’ls hi deu diners en alguns casos.

En sanitat amenacen amb el copagament i, en tenir major esperança de vida, les dones carregarem amb ell més que els homes. La supressió o el no compliment dels concerts amb els hospitals privats per a les interrupcions voluntàries de l’embaràs, fa que en diverses comunitats estiguen avançant els diners per a avortar les pròpies dones

Es segueix sense reconèixer el treball que s’exerceix a casa, que és el pilar de la nostra societat masclista i patriarcal, i que acaba convertint-se en treball gratuït.

Semblant és la situació de les treballadores de la llar perquè, malgrat haver-se aprovat al novembre la reforma del règim de la seguretat social, la precarietat del seu treball fa que les persones treballadores pensen que no els mereix la pena i les ocupadores s’estiguen qüestionant el seguir amb el seu servei, més quan amb prou faenes hi ha subvencions estatals que reconeguen la fi conciliatòria del treball d’aquestes dones.

No volem acabar sense fer esment de les dones maltractades, que estan veient com es retallen les subvencions a les organitzacions que gestionen els centres d’assistència i com disminueixen els recursos destinats a la seua protecció, convertint-se en el més evident símbol de tots els drets que les dones estem perdent amb aquesta estafa que criden crisi.

Davant aquesta situació només hi cap la rebel·lió massiva i decidida de totes les persones que creiem i lluitem perquè la paraula IGUALTAT té sentit.

EL 8 DE MARÇ (I TOTS ELS DIES) SIGUES LLIURE I LLUITA

València:
- 8 març: a les 17h30 des de l’Av. del Cid, Marató Feminista de CGT A les 19h30: Manifestació des de la Glorieta. Lema «Insurrecció feminista contra l’atac patriarcal»

- 22, 23 i 24 de març: Taller sobre la violència masclista. Estratègies de prevenció. A càrrec de Coto Talens. En Arte&Facte (C/ Peu de la Creu, 8). Clausura del curs amb el passe del documental «Indomables. Una historia de mujeres libres»

Gandia:
- 8 de març: 18h30 Projecció del documental «Indomables. Una historia de mujeres libres» en la seu de CGT-La Safor (C/ Pintor Sorolla, 39)

Alacant:
- 8 de març: 19h30 Manifestació des de la Pl. de Calvo Sotelo

Castelló:

- 8 de marzo. Manifestació a les 19h30 des de la Pl. de la Pau. CGT participarà amb l’Assemblea de Treballadores del Centro Atención Integral a Mujeres de Castelló que porten sense cobrar des del mes d’octubre de 2011.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies