Carta oberta a la Fallera Major i a la Fallera Major infantil de València 2012

Pren la mascletà

Ens dirigim a vosaltres, en la vostra condició de Fallera Major i Fallera Major Infantil de les Falles 2012, per fer-vos arribar un missatge des de l’organització de “Pren la Mascletà”. En els últims dies hem tingut coneixement, a través de la premsa, de que s’heu sentit violentades, assetjades, insultades i intimidades pels i les manifestants que cada dia des de l’1 de març, abans i després de la mascletà, eleven les seues protestes front al balcó de l’Ajuntament.

Efectivament, com bé dieu en el vostre comunicat, res teniu a veure amb aquestes accions de protesta, que no sorgeixen per atacar la festa fallera si als seus protagonistes, com queda clar en la difusió de les mateixes, sinó per continuar alçant la veu en defensa de moltes causes.

Com bé sabeu, en les últimes setmanes, la societat valenciana també s’ha sentit violentada, assetjada, insultada i intimidada per les forces i cossos de seguretat i pels polítics que miraven cap a un altre lloc quan se’ls demanava acció i responsabilitat davant de fets que tristament han situat València en la primera plana de molts mitjans de comunicació. Aquesta societat valenciana, a la que vosaltres també representeu en aquestes festes, se sent violentada, assetjada, insultada i intimidada per uns polítics que li volen fer pagar una crisi que no ha provocat.

Lamentem que el vostre regnat coincidisca amb aquest moment polític, econòmic i social convuls. Lamentem que aquestes accions deslluisquen les vostres aparicions en el balcó. Però el carrer el testimoni d’amb dues coses, de la festa i de la crítica, d’una crítica que aquest any, i per primera vegada, no és només cosa dels ninots, sinó que pren cos i veu per visibilitzar-se cada dia, abans i després de la mascletà, en reclamació de causes que, alienen a les pròpies de la festa, exigeixen, desgraciadament, cada dia més una fèrria defensa.

Dieu que no és el moment més oportú per a aquestes accions. Penseu que és un error fer-ho en aquests dies en el quals tot el món mira a València. Però la defensa dels drets i llibertats més bàsics no espera a moments oportuns. El moment va ser ahir, és hui i serà demà, i per això seguirem estant en els carrers i en les places visibilitzant la crítica.

Confiem en que pugueu ara entendre millor el sentit d’aquesta acció i compartir l’esperança de fer realitat un món més just, democràtic i solidari.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies