Continuen les protestes: Falles Si, corrupció NO

CGT València

Les declaracions del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i l’alcaldessa de València, Rita Barberá, demanant «respecte» a les festes davant de les protestes que es produïxen diàriament durant la mascletà no han fet més que posar el focus sobre les queixes i aquells que les expressen.

Des del dilluns, els centenars de persones congregats davall el balcó presidencial manifestant-se en contra les retallades socials han encertat els seus proclames i han fet del «Falles sí, corrupció no» el seu lema.

Rodejats per festers que recolzen a les falleres, el grup de manifestants que s’ha reunit este matí després de la mascletà ha dirigit els seus crits i càntics contra l’alcaldessa. En algunes pancartes es podia llegir «Rita, voltor, torna’m el pupitre» o «Fabra, no busquem que ens facen fotos, reclamem els nostres drets».

El lema «Falles sí, corrupció no» ha pres més força

L’oposició als centres d’internament per a estrangers (CIE) ha sigut hui un dels objectius de protesta plantejats a través de la iniciativa virtual #Intifalla. Rosario Polito, una treballadora de 48 anys, ho resumia així: «Estem contra les agressions de la Policia, contra les detencions d’estrangers i contra els tancaments per no tindre papers». «Ens pareix una censura brutal que no ens deixen protestar perquè la ciutat és de tots», explicava.

Al final, el tràfic s’ha représ amb ambdós grups a cada costat de la calçada. Els manifestants, després de quasi una hora, han continuat clamant «Rita, no t’amagues» o «Viscan les falles, fora el mal govern» sense cap tipus d’incidents. «Que no podem queixar-nos és una falsedat, perquè les injustícies continuen com la resta de dies», comentava Marià, un xic en desocupació, «així que açò tampoc

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies