L’economia de guerra de Jaraba acaba en unes pèrdues comptables de 183 milions en 2010

CGT PV

El responsable de la desfeta econòmica de RTVV no pot ser ratificat com a director general

El director general in pectore, José López Jaraba, continuarà previsiblement en el càrrec -si els consellers del PP mantenen la seua incomprensible posició-, a pesar d’haver agreujat, durant l’any passat, la situació econòmica de la nostra empresa. Jaraba, que va anunciar una economia de guerra per a RTVV, ens ha deixat com a balanç unes pèrdues de 183 milions en 2010 segons el compte general que acaba de publicar la Conselleria d’Hisenda.

El patrimoni del grup RTVV arriba a unes xifres negatives de 1.157 milions; és a dir, que amb tots els nostres actius, immobilitzats, existències i deutors no podríem fer front ni de lluny als nostres passius. En efecte, la càrrega financera que arrossega aquesta empresa arriba a una magnitud estratosfèrica, perquè els passius a llarg termini arriben a 1.067 milions. Aquests passius són crèdits bancaris, avalats per la Generalitat, que permeten el funcionament habitual de l’empresa (no són inversions) que caldrà tornar amb càrrec finalment als pressupostos de la Generalitat, és a dir, a les esquenes del valencians. Tot això, perquè allà per l’any 2000 el govern permeté el recurs al crèdit per a finançar la RTVV i així presentar uns comptes públics més sanejats aparentment. Però els préstecs cal tornar-los i a més a més cal pagar interessos. Per cert, les despeses financeres arribaren als 16,4 milions d’euros l’any passat, la qual cosa és digna de remarcar.

¿Per què es comptabilitzen 183 milions de pèrdues? Per la diferència entre ingressos i despeses. Per a funcionar la RTVV va gastar aproximadament 211 milions i s’ingressaren per vendes de publicitat i subvencions 28,1 milions. Doncs feu els comptes! Cal destacar que els nostres propis ingressos representen el 13% de les despeses d’explotació. La diferència s’ha de finançar, excepció feta de les aportacions justetes de la Generalitat per a la compensació per pèrdues, amb els recurs al crèdit bancari. I així tanquem el cercle. Com que l’esquema es repeteix any rere any, l’endeutament bancari arriba a la xifra indicada de 1.067 milions.

La direcció general segurament presentarà aquests resultats comptables com una gran fita. Amb les seues tradicionals manipulacions els comptes apareixeran com a beneficiosos. Però el compte general 2010 elaborat per la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública diu el que diu. I això ho entén fins a un estudiant de primer d’econòmiques.

Insistim que els treballadors no som els culpables d’aquesta situació. Probablement els responsables de la desfeta econòmica de la RTVV volen descarregar sobre les nostres esquenes les mesures tradicionals contra la crisi: retallada de salaris i disminució del nombre de treballadors via reestructuració tipus ERO. Observareu que els nostres directius no parlen d’altra mesura. La primera mesura, però, hauria de ser canviar els responsables, començant per Jaraba. Perquè si no, els causants de la situació actual tindran el poder per a continuar prenent les mesures equivocades i faran pagar el pato als treballadors de la seua pèssima gestió.

CCOO i CGT a RTVV

Burjassot, 31 agost 2011

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies