Declaració de la Plataforma Salvem el Cabanyal després dels juí pels fets del 8 d’abril de 2010

Plataforma Salvem el Cabanyal – Canyamelar

NO A LA IMPUNITAT DE LES CÀRREGUES POLICIALS

L’acusació particular (advocada Adelina Serna) de la Plataforma Salvem El Cabanyal, en el seu al·legat final ha realitzat un crida contra la impunitat en les actuacions dels policies, nacionals i municipals, en fets com els que van succeir el 8 d’abril del 2010 en el carrer Francisco Eximenis. Els comandaments no basen les seues defenses en què la policia no actue amb violència i desproporcionadament davant d’una concentració de ciutadans/es, si no en què els denunciats no van actuar directament en la repressió ni en la càrrega policial.

El fiscal ha reconegut al final del juí què la policia va tindre una actuació desproporcionada i va practicar una violència no necessària, ni justificada, encara que demana l’absolució dels caporals policials perquè no van intervindre directament en l’actuació policial que es jutjava.

Davant d’este estat de coses la Plataforma Salvem El Cabanyal – Canyamelar vol posar de manifest:

1r. Que no estaven en la banqueta els executors materials de la càrrega i de les lesions perquè no va ser possible identificar-los el dia dels fets ja que:

No portaven el número de la placa identificativa visible, no el duen mai

Es van negar a facilitar-nos el seu número de placa identificativa quan se’l demanem, quan hi ha conflicte sempre es neguen

Ens van remetre als seus comandaments superiors quan els exigim que tenien obligació d’identificar-se

Els caporals es van negar a donar-nos els números dels policies encara que sí que faciliten els seus. No tenim més remei què utilitzar les identificacions dels caporals per a formular la denuncia.

2n. Que el jutjat ens va negar la prova sol·licitada per l’acusació perquè s’investigara a nivell intern els números dels agents que van participar en la càrrega per a una possible identificació dels mateixos pels agredits. AMB AÇÒ ENS QUEDEM.

CONSEQÜÈNCIA:

s’assenten en la banqueta els caporals que sempre estan separats, allunyats físicament, d’on es produeixen els fets en el moment en què passen. Així què estos caporals no són responsables de les lesions causades. Estes són les argumentacions de les defenses i fiscal.

CONCLUSIÓ: la impunitat dels agents de l’orde està assegurada, no per la llei si no per la pràctica habitual que vulnera la llei.

La Plataforma fa un crida:

a tots els que lluitem per una democràcia per a la ciutadans a què incloguen en la seua agenda la problemàtica que hui hem viscut i que, desgraciadament, tantes vegades es repeteix en la nostra societat, fa un any i dos mesos al Cabanyal, fa uns dies a València, fa uns pocs dies més a Barcelona, etc.

Atentament, Plataforma Salvem El Cabanyal Canyamelar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies