(Catalunya) #29N: Les marxes de la dignitat contra el nou intent d´apropiació de CCOO-UGT

MARXA DE LA DIGNITAT CATALUNYA. CGT Catalunya

Les Marxes de la Dignitat contra el nou intent d’apropiació de CCOO-UGT A les Marxes de la Dignitat hi participem desinteressadament moltes organitzacions, moviments socials i persones a títol individual independentment del seu lloc de militància. Tenim en comú el nostre treball per un mon nou, on la dignitat i els drets de les persones estiguin per sobre dels interessos d’uns pocs. Tenim clar també que la responsabilitat principal de l’estat actual d’emergència social la té aquesta minoria, però considerem també que la política de pau i concertació dels autoanomenats ’agents socials’, els sindicats majoritaris, ha estat condició necessària pel seu èxit.

En el curt any d’existència d’aquesta plataforma, volem constatar el següent:

– Els sindicats CCOO i UGT rebutgen signar el manifest fundacional per les seves referències, entre d’altres al no pagament del deute i a la millora de les pensions. De fet, el proper gener farà 4 anys de l’anomenat ’Pensionazo’, signat per aquestes dues organitzacions.

– A 3 dies del 22M a Madrid, els secretaris generals de CCOO i UGT participen en una escenificació amb el president Rajoy i la Patronal, col·laborant en la fracassada estratègia governamental per a intentar fer punxar la mobilització d’aquell dissabte. -Un cop realitzada una de les majors mobilitzacions de la història a l’Estat espanyol, el 30 d’Abril de 2014 els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya es presenten a la jornada d’ocupacions del Servei d’Ocupació de Catalunya, planificades per les Marxes de la Dignitat, i n’usurpen la representació de cara als mitjans, com si fos una iniciativa de les seves organitzacions.

– A tot el ja esmentat, cal sumar-hi ara els nombrosos cassos de corrupció en els que estan implicats dirigents i quadres sindicals d’ambdues organitzacions sindicals. -Novament, ara ens trobem que les direccions de CCOO i UGT s’atribueixen el lideratge en l’organització de les mobilitzacions preparades per les Marxes de la Dignitat el proper 29N fent coincidir unes suposades mobilitzacions pròpies sota el nom ’Dignidad y derechos’.

http://ccoo.es/csccoo/Inicio:734160—CCOO_y_UGT_convocan_una_jornada_de_manifestaciones_el_29_de_noviembre_bajo_el_lema_DIGNIDAD_Y_DERECHOS

Com a Marxes de la Dignitat a Catalunya volem fer constar:

Ni CCOO, ni UGT, ni les seves plataformes properes ’Cumbre Social’ o ‘Catalunya Social’ són membres de les Marxes de la Dignitat, ni participen en la seva estructura d’acords com tampoc en la seva organització.

– Els objectius de lluita i confrontació contra els Governs de la Troika i dels seus còmplices, de les Marxes, xoquen amb l’estratègia de la concertació i l’imbricació en l’aparell del sistema que lideren els anomenats sindicats majoritaris. Com la pròpia convocatòria de CCOO i UGT diu, el seu objectiu és influir en el desenvolupament del “Diálogo Social”. Tanmateix, diuen que les demandes i objectius del “Diálogo Social que afavoreixi la competitivitat i la flexibilitat interna a les empreses” coincideixen amb les reivindicacions dels moviments i col·lectius socials. Des de les Marxes diem que tots aquest anys de “diàleg social” l’únic que han provocat és una retallada darrera una altra, algunes de les quals amb la signatura d’aquets dos sindicats, com la retallada de les pensions o la moderació salarial, que a la pràctica ha provocat una important reducció dels salaris.

Ni la presencia de les cúpules dels 2 sindicats, ni com organitzacions signants de retallades volem que vinguin a fer una apropiació de l’unitat de lluites aconseguida.

– Som companys de lluita de totes les persones que decideixin anar a la manifestació del proper 29N, independentment de la seva filiació sindical o política, i per tant, també de la militància combativa de CC.OO. i UGT. Recordem que es l’assamblea de la Marxa de la Dignitat la que ha convocat la manifestació i hem escollit els portanveus unitaris per la premsa pel 29N i convidem a tothom a difondre: 17;30h a Pça Universitat de Barcelona.

MARXA DE LA DIGNITAT CATALUNYA
E-MAIL: marxadeladignitat@gmail.com
comunicacio@marxadeladignitat.org

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies