19 anys sense Guillem Agulló: Concentració a Burjassot

Antifeixistes

Hui fa 19 anys de l’assassinat del jove antifeixista valencià Guillem Agulló. Familiars i amics convoquen concentració de record davant l’Ajuntament de Burjassot a les 20hs.

11 d’abril de 2012 : 19 anys del trist episodi que acabà amb l’assassinat del nostre amic de Burjassot Guillem Agulló i Salvador. Un neonazi acabà amb la seua vida d’una punyalada al cor a Montanejos (Alt Millars), un crim pel qual només acompliria 6 anys de presó dels 16 als que fou condemnat. Un crim que fou vergonyosament qualificat pel tribunal de “baralla entre joves d’ideologia contrària”, despolititzant l’acció criminal neonazi i criminalitzant la víctima i el seu entorn. Han passat ja 19 anys, però no hem oblidat. El record d’en Guillem segueix ben viu; ha marcat tota una generació de joves que han après a mantindre viva la memòria d’un jove com tots i totes nosaltres, perquè qualsevol podia haver sigut ell, o pot qualsevol dia ser-ho. Una nova generació antifeixista i conscient de la necessitat de ser-ho i de no oblidar, ni a Guillem ni a totes les víctimes de la intolerància feixista. Guillem ha sigut tot un símbol pels joves valencians, que ha fet créixer la consciència antifeixista i que ens ha recordat com odien els feixistes l’amor a la llibertat. Però estem disposats a continuar, que ningú ho dubte, doncs Guillem és un motiu més per no donar ni un pas enrere. Ni oblidem ni perdonem, per això anunciem que aquell criminal feixista que el va assassinar s’haurà de veure de nou de cara amb els amics i les amigues d’en Guillem el dia que li toque tornar a asseure’s a la banqueta dels acusats pel cas Panzer. Pedro José Cuevas Silvestre és un dels 27 suposats membres d’una organització neonazi desarticulada per la Guàrdia Civil l’any 2005, el Frente Anti-Sistema (FAS), un cas que prompte serà jutjat a València i on exigirem que la impunitat dels grups nazi-feixistes acabe d’una vegada. Com pots veure, Pedro Cuevas, ni hem oblidat ni hem perdonat. Ho cridàrem llavors i t’ho recordem 19 anys després, per si pensaves que això s’havia acabat. Per Guillem i per tots i totes nosaltres, encara que passen 17, 20 o 30 anys, mantindrem la cara ben alta i amb un somriure tornarem a cridar: LA LLUITA CONTINUA.

Un comentario sobre “19 anys sense Guillem Agulló: Concentració a Burjassot

  • el 25 abril 2012 a las 10:36
    Permalink

    Decis que le podía haber pasado lo mismo a cualquiera de nosotros? A Guillen ya le faltaba un ojo de una pelea anterior. Era un tío problemático que se metía cada dos por tres en problemas y en batallitas. Condeno totalmente cualquier acto de violencia venga de donde venga, pero no digais que eso le podía haber pasado a cualquiera. Yo no me meto en problemas y sigo vivito y coleando. Además era un catalanista de lo peorcito, ya se podría haber ido a su querida cataluña y ahorrarse ese trágico asesinato. Toda mi repulsa a sus asesinos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies